Verhaallijn van Gomorra

Als je een fan bent van misdaadseries en Italiaanse maffia-verhalen of andere misdaadseries, dan is Gomorra zeker een serie die je niet wilt missen. Met zijn meeslepende plot, realistische weergave van het leven in de onderwereld en ijzersterke personages, heeft deze serie wereldwijd veel lof ontvangen. De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Roberto Saviano. De maffia activiteiten in Napels staan in deze serie centraal, die zich richt op de interne strijd nadat het hoofd van een familie gevangen is genomen.

Gomorra biedt een andere blik op maffia-organisaties dan series als The Sopranos of eerdere Italiaanse series. Deze serie is een beetje te vergelijken met de Amerikaanse televisieserie The Wire, in de manier waarop criminaliteit in beeld wordt gebracht. Het geeft de kijker een idee van de interne en externe strijd om de macht tussen criminelen en hangjeugd. Het toont hoe mensen worden gedreven tot extreme daden door hun verlangens naar status en rijkdom. Elk seizoen onthult een nieuwe verhaallijn en brengt nieuwe uitdagingen voor de personages met zich mee. Momenteel staan er al vijf seizoenen op Netflix, met elke seizoen twaalf afleveringen van ongeveer vijftig minuten.

Beoordelingen IMDb

De serie scoort erg goed onder de kijkers en op IMDb wordt hij beoordeeld met een 8,7 van de 10 sterren. Erg hoog dus. Zo zie je maar weer dat deze serie erg goed in de smaak valt.

Benieuwd naar het verhaal? Bekijk hieronder de trailer van Gomorra seizoen 5 (Let op, als je de eerste seizoenen niet hebt gezien, kan deze trailer spoilers bevatten!):