Goedkope whisky’s die verrassend lekker zijn

Met whisky is het net als met wijn: de prijs zegt niet alles. Een dure whisky is geen garantie voor een topproduct, terwijl een goedkope whisky juist kan zorgen voor een bijzonder aangename verrassing. Dat goedkoop dus zeker geen duurkoop hoeft te betekenen, laten we zien aan de hand van vijf prachtige exemplaren die behalve aangenaam zijn voor je portemonnee, ook nog eens verbazingwekkend lekker smaken.

Tullamore Dew Irish Whiskey 70 cl

Tullamore Dew is waarschijnlijk een van de minder bekende Ierse whiskey’s en dat is jammer. Het is een heerlijke whiskey om gewoon zo te drinken of om te gebruiken in een Irish Coffee. De stevige smaak met licht zoete tonen en de stevige afdronk verraden vakmanschap.

Prijs: +/- 22 euro

goedkope whisky lekker

Finlaggan Original Malt 70 cl

Finlaggan is een bijzondere whisky. Het is zeker geen allemansvriend. Schrik niet al je bij het openen van de fles het idee krijgt dat deze wat ‘waterig’ ruikt. Geen sterke whiskygeur dus, dit komt pas later. Mocht je absoluut niet van een ‘peaty’ whisky houden, sla deze dan over.

Prijs: +/- 28 euro

Jim Beam White 70 cl

Amerikaanse whiskey, bourbon dus, heeft de kenmerkende zoete smaak. Je moet ervan houden. De zoete smaak komt van de mais die men gebruikt in plaats van gerst. Om de kenmerkende smaak van Jim Beam te krijgen wordt de drank gedistilleerd op lage temperaturen waardoor de smaak volledig tot zijn recht komt.

Prijs: +/- 20 euro

Speyburn Bradan Orach 70 cl

Speyburn Bradan Orach is geen malt whisky, ook al is deze afkomstig van de beroemde Speyburn distilleerderij. De neus is licht fruitig met lichte mout, citroen en room accenten. Een fruitige, lich gekruide afdronk maakt deze blend compleet.

Prijs: +/- 26 euro

lekkere whisky prijs kwaliteit

Three Brothers 20yo Single Grain 70cl

Over grain whisky word nogal eens lacherig gedaan. Toch is een goede grain whisky geen verkeerde keuze, zeker als je een whisky zoekt om te gebruiken in een cocktail. De 20 jaar oude Three Brothers heeft heerlijke zoete tonen van honing en een volle, ronde afdronk.

Prijs: +/- 30 euro