Goedkope huismerk bieren (private label) in de supermarkt

Iedere supermarkt heeft een private label bier (huismerk bieren) op de onderste schappen staan en laat deze vaak brouwen bij een gerenommeerde brouwerij, dat laatste is overigens niet iets waarmee te koop gelopen wordt. Zo heeft de Albert Heijn Brouwers pils, de Jumbo heeft Pitt bier en de Lidl heeft Kordaat.

Pils werd in 1842 voor het eerst gebrouwen in Pilsen in het westen van Tsjechië. Hier kwam Urquell voor het eerst met dat goud op de proppen, dit bier is nog steeds verkrijgbaar en de moeite meer dan waard. De Duitsers hebben deze bierdrinkende breed omarmt en met de opkomst van helder glas is pils met stip op nummer een gekomen van meest gedronken bierstijl. Hieronder hebben wij voor jullie op een rijtje gezet wat je kan verwachten van de huismerk bieren in de supermarkten.

Brouwers Pils

Een verwijzing naar het oude brouwers bier wat je vroeger kon vinden in de Albert Heijn. Doordat aan het einde van het brouwproces nog een keer dry-hopping wordt toegepast heeft dit bier een aangename bitterheid. Een aangenaam bier die niet onder doet aan of misschien zelfs wel beter is dan aan sommige A merken pils. De prijs is in ieder geval beter.

Brouwers-Balkonbar-MAN-MAN

Pitt bier

Dit is het goedkoopste bier en er is dan ook niet uitgeschoten met de ingrediënten. Hij is niet te moutig (zoet) niet te hoppig (bitter) maar eigenlijk heeft het net niks. Wil je veel voor weinig dan is Pitt bier helemaal perfect, tenminste, als smaak niet belangrijk is.

Kordaat

Deze is in verhouding met zijn concurrenten wat duurder, wat best verbazingwekkend is voor de Lidl. Dit bier is redelijk recent gelanceerd en omdat de naam en het uiterlijk nog al doen doen denken aan het het andere biermerk Kordaat, werd er direct een rechtzaak tegen de Lidl aangespannen. Deze heeft de Lidl echter gewonnen en daarom is dit bier nog steeds in volle glorie te bewonderen bij de Duitse buurtsuper. Een licht bittertje maakt het geen verkeerd pilsje voor een barbecue maar je hoeft er niet echt voor te gaan zitten.

kordaat bier lidl huismerk bieren supermarkt

Andere goedkope bieren

  • Klok bier, €0.49 voor 50cl, zoetig bier wat op zich niet verkeerd is.
  • Schultenbräu, €0.49 voor 50cl, lekker bitter Duits bier wat voor die prijs erg goed is.
  • Dors, €0.31 voor 30cl, smakeloos en het beste erg koud te drinken.
  • Holgers, €0.21 voor 30cl, niet gek en best in balans wat erg goed is voor deze prijs.

(Auteur: Kevin ’t Hardt)