Elektrische wagen voor 840 euro op Alibaba

Het is geen typefout, de wagen die wordt verkocht door het Chinese warenhuis kost daadwerkelijk 840 euro. Ter vergelijking: een knappe autoradio kost meer. De verkopende partij, Changzhou Xili Vehicle Co., Ltd., biedt echter een complete elektrische wagen aan voor dat bedrag. Stel je er overigens niet al te veel van voor. Zo zul je er geen langeafstandsrit mee winnen en op een indrukwekkende snelheid hoef je ook niet te rekenen. Ondank dat alles voldoet de wagen wel aan alle basisvoorwaarden: het brengt je, wellicht iets minder comfortabel dan je zou willen, van A naar Z.

Echt waar: 1.1 pk

Even een ritje over de A16 met het nu aangeboden model is er helaas niet bij. De wagen beschikt namelijk over slechts 1,1 pk waardoor het eerder lijkt op een uit de kluiten gegroeide op afstand bestuurbare speelgoedauto. Dat laatste is wellicht overdreven. Het beestje weegt namelijk zo’n 323 kilo en kan maximaal 300 kilo vervoeren. Met twee obesitas patiënten in de wagen en je zit al snel over het maximaal toelaatbare gewicht. We gaan het dus niet hebben over het onderdeel veiligheid, we kunnen we zeggen dat de wagen is voorzien van een onafhankelijke wielophanging. Sturen doe je met het motorstuur en de  trommelremmen moeten de bestuurder een gevoel van veiligheid geven.

eletrische auto bestellen

Topsnelheid: 30 km/u

Natuurlijk ga je wel een beetje lachen bij de vermelding van 1.1 pk. Laten we eerlijk zijn, het is een wonder dat je daarmee vooruit kunt komen. Mocht je dat dus te licht vinden, wat heel logisch is, dan biedt de fabrikant de mogelijkheid tot een upgrade aan. Dat betekent dus een zwaardere motor van naar keuze 1000 of 1200 Watt. Dat komt overeen met zo’n 1.4 of 1.6 pk. Dat is ook niet echt iets om indruk mee te maken op personeelsfeestjes en een leuke vrouw zul je ook niet mee aan de haak slaan. Het vermogen zorgt er wel voor dat je met een topsnelheid van 30 km/u door het centrum van een willekeurige stad kunt scheuren. Dat moet zonder meer lekken, want de actieradius is volgens de fabrikant 40 tot 100 kilometer.

Bullbar

De fabrikant mikt met zijn model op een beperkte doelgroep voor wie mobiliteit een belangrijk gegeven is. Dat zijn dan met name senioren en wagenparkbeheerders. Nu is het zo dat je bij Alibaba de goederen ook in bulkhoeveelheden kunt kopen. In dat geval kun je de wagen ook gebruiken als promotiemateriaal, je kunt het bij een afname van 100 exemplaren laten voorzien van je eigen logo of andere decoraties. Ook het pimpen van deze elektrische wagen is geen punt, met het grootste gemak voorzie je de wagen namelijk van een heuse bullbar of een bagagerek op het dak. Ben je een beetje commercieel aangelegd dan zou je zelfs kunnen overwegen om de wagen in te zetten als taxi. Die versie kost overigens iets meer, je bent dan zo’n 1500 euro kwijt.

electic car