Hoe kan je goedkoop uit eten gaan?

Hoewel het hartstikke leuk en gezellig is om uit eten te gaan, kan het best duur zijn. Daarom eten veel mensen liever thuis. Ben jij één van deze mensen? Kijk dan bij welke supermarkt jij het beste je boodschappen kan halen. Ga jij toch liever wel uit eten, kijk dan naar de tips die jou helpen om goedkoop uit eten te gaan.

1. Ga doordeweeks uit eten

Sommige restaurants passen hun prijzen aan van maandag tot en met woensdag óf hebben speciale deals. Op deze manier proberen ze ook op die dagen veel klanten te trekken. Het kan dan zo maar zijn dat als je op maandag, dinsdag of woensdag gaat dineren, dit wel €5,- per persoon kan schelen.

2. Uit eten tijdens lunch

Wil je graag uit eten, maar wil je niet te veel geld uitgeven? Dan kan je beter uit gaan lunchen. Veel restaurant zijn ook overdag open en lunchgerechten zijn gemiddeld een stuk goedkoper dan hoofdgerechten. Als je dan ’s middags uit eten gaat, kun je voordeliger genieten van lekker eten en in de avond gewoon thuis dineren.

5 tips om goedkoop uit eten te gaan- ga uit eten tijdens de lunch

3. Ga naar het juiste soort restaurant

Je kunt gaan eten bij veel verschillende keukens. Hier zit ook vaak veel prijsverschil in. Denk daarom na of je wil gaan voor goedkoop of culinair. Vaak zijn ‘schaarse’ keukens, zoals Afghaans en Surinaams, een stuk duurder dan reguliere keukens, zoals Italiaans of Frans. Natuurlijk zijn er ook een aantal dure restaurants met reguliere keukens. Houd hier dus ook rekening mee. Op sites zoals Tripadvisor kun je dit vaak van tevoren checken.

4. Ga eens een zijstraatje in

In grote steden zie je altijd veel prijsverschil tussen het centrum, waar de meeste mensen en toeristen komen, en daarbuiten. Meestal geldt: hoe verder je van de binnenstad verwijderd bent des te goedkoper de restaurants zijn. Probeer daarom de drukke straten te vermijden en eens een zijstaat in te duiken.

5. Bestel niet té veel

Hoewel dit heel erg voor de hand ligt is het toch zo. Minder eten en drinken kost minder geld. Als je van jezelf weet dat je bijvoorbeeld veel drinkt, ga dan niet allemaal cocktails lopen drinken.

5 tips om goedkoop uit eten te gaan- bestel niet te veel