Wat is de goedkoopste supermarkt in Nederland?

Alles wordt duurder en daar is geen ontkomen aan, maar je kunt er natuurlijk wel voor zorgen dat je iets minder snel zal schrikken als je bij de kassa staat. Daarom is het dan ook verstandig om naar de goedkoopste supermarkt van Nederland te gaan voor je boodschappen. We horen je al denken: dat zullen vast Aldi en Lidl zijn, toch?

Maar niks is minder waar, want uit het consumentenprogramma Kassa Onderzoek kwam naar voren dat Jumbo nu de goedkoopste supermarkt van Nederland is als het gaat om de goedkope B-merken. En dat kunnen we natuurlijk wel gebruiken nu alle prijzen blijven stijgen. Dit jaar werd er voor het eerst rekening gehouden met de goedkoopste variant van alledaagse producten, wat voor een andere steekproef zorgde. Voorheen werd er namelijk uitsluitend gekeken naar huismerk producten. Door de toevoeging van deze zogeheten ‘budgetmerken’ verloren de Aldi en Lidl het van de Jumbo.

Waar zijn de boodschappen het duurst?

Grote kans dat jouw vermoeden ook verkeerd zit als het gaat om de duurste supermarkt van Nederland. Hierbij denken velen eigenlijk direct aan Albert Heijn, maar ook dat klopt niet. Volgens het onderzoek gaat de Spar ervandoor met de ‘winst’ van de duurste supermarkt. Dit komt eigenlijk omdat de Spar in gemeentes zit waar andere supermarktketens zich liever niet vestigen. Dus mede daardoor en doordat de Spar vaak kleine winkels heeft met vrijwel alleen maar A-merken, zijn de kosten dus ook veel hoger. Dat is natuurlijk alles wat je niet wil op het moment, dus misschien toch meer eens verstandig om een kijkje te nemen bij de Jumbo.

goedkoop boodschappen doen waar

Hoe kan je geld besparen op boodschappen?

Mocht je nog meer willen besparen op je boodschappen? Dan is het misschien ook een idee om voortaan alle folders van alle supermarkten open te slaan en echt goed te bekijken waar iets in de aanbieding is en dus het goedkoopste is. Grote kans dat je hierdoor wel naar drie of vier verschillende supermarkten moet om al je boodschappen in te slaan. Maar alle kleine beetjes helpen.