Drink en bestel water is de sleutel tot goedkoop afvallen

Afvallen hoeft niet per se een grote kostenpost te zijn. Het kan zelfs financieel gunstig zijn. Water weegt niet op tegen al die prijzige wijntjes, biertjes en glazen fris. Het is in de meeste gevallen gratis en stukken gezonder dan alle koolzuurhoudende frisdrank en alcoholische dranken. Veelvuldig water drinken zorgt er ook voor dat je beter doorhebt of je wel écht honger hebt, of dat het wel meevalt. Hierdoor eet je een stuk minder en dit scheelt ook weer een hoop geld. Stap 1 van goedkoop afvallen.

Ruil de sportschool in voor een gratis optie

Dure sessies op de loopband zijn onnodig en vaak nog minder leuk dan andere opties. Waarom zou je op een loopband tegen een muur aankijken, terwijl je ook in een mooi park kan hardlopen? De talloze fitness apps en Youtube tutorials zorgen er ook voor dat je met gemak trainingen vanuit huis kan doen.

Afvallen MAN MAN

Houd alles bij

Mensen die leven op een budget houden zich vaak strak aan zelf gemaakte “plannen”. Alle inkomsten en uitgaven worden netjes bijgehouden om een duidelijk overzicht te hebben van de financiën. Wanneer jij alles opschrijft, zorg je voor meer overzicht. Hierdoor kan je betere aanpassingen maken waar nodig. Aspecten die normaal niet op zouden vallen, komen nu aan het licht. Natuurlijk hoef je hier niet eerst voor te gaan afvallen, maar het is een goede manier om ermee te beginnen.

Wees niet bang om saai te zijn

De meest effectieve veranderingen worden vaak het meest overzien. Waarom? Mensen vinden ze saai. Niet uiteten gaan, “mealpreppen”, veel dezelfde dingen eten en dingen zoals bevroren fruit eten klinken niet leuk. In veel gevallen is dit misschien ook niet, maar het zijn deze aanpassingen die vaak het grootste effect hebben. Wees niet bang voor verandering. Uiteindelijk vallen ook deze dingen best mee, het is vaak een kwestie van gewenning. Het is belangrijk na te gaan bij jezelf hoe graag je jouw doel wilt bereiken en wat je bereid bent ervoor te doen.

Afvallen MAN MAN

Ook vasten is een manier van geldbesparing. Tevens hangt dit samen met één van de nieuwste fitness trends: Intermittent Fasting.