Bankier van het Verzet

Bankier van het Verzet is een Nederlands oorlogsfilm die in 2018 in de Nederlandse bioscopen verscheen. De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal dat gaat over twee broers uit de familie van Hall, die de Tweede Wereldoorlog meemaken. De twee broers, Walraven en Gijs, beginnen met het plegen van bankovervallen om zo het verzet tegen de Duitsers te financieren. Ze wisten wel miljoenen guldens te stelen van de bezetters en hiermee enorm veel verzetsacties te financieren. Hun succes begon alleen op een gegeven moment de aandacht van de Duitsers te trekken. De Duitsers begonnen vanaf dat moment alles eraan te doen om de daders te vinden en tegen te houden.

Deze steengoede Nederlandse film is bijna te zien op Videoland

Barry Atsma en Jacob Derwig in de hoofdrol van de Nederlandse film

De hoofdrollen, oftewel de rol van Walraven en Gijs worden gespeeld door Barry Atsma en Jacob Derwig. De geniepige Rost van Tonningen (een NSB-er) wordt gespeeld door Pierre Bokma. De vrouw van Gijs van Hall wordt gespeeld door Fockeline Ouwerkerk. Zij heet in de film Tilly van Hall. Ook zijn er rollen weggelegd voor Raymond Thiry, Jaap Spijkers en Matteo van der Grijn.

Jacob Derwig vertelt in een interview dat hij het verhaal van de gebroeders van Hall al een hele tijd kende en dat hij het geweldig vond om er zelf een bijdrage aan te kunnen leveren. Ook Barry Atsma vertelt dat hij het een eer vond om deze rol te kunnen spelen. Pierre Bokma vertelt in een interview dat hij het een hele uitdaging vond om de rol van Rost te spelen. Hij verteld dat het lastig was om iemand te spelen wiens idee├źn enorm ver van zichzelf afstaan.

Op 1 mei wordt deze film verwacht op Videoland. Ben je nu enorm benieuwd naar deze film? Dan hebben we de trailer alvast hieronder voor je neergezet:

 

ben je benieuwd naar meer Nederlandse series of films op Videoland? Lees hier dan meer over een nieuwe snoeiharde Nederlandse serie op videoland.