Een hond in bed voor een goede nachtrust

Hoewel de studie is gebaseerd op de resultaten van 962 vrouwen, hopen wij dat de uitkomsten ook voor ons mannen geldt. De studie genaamd ‘An Examination of Adult Women’s Sleep Quality and Sleep Routines in Relation to Pet Ownership and Bedsharing’ heeft onderzocht wat de invloed is van een huisdier op je slaap. Hieruit is gebleken dat 55% van de deelneemsters tenminste één hond in bed laat slapen. Terwijl 31% hun bed deelt met tenminste één kat. Daarbij sliep 57% ook nog met hun (menselijke) partner.

Het onderzoek stelt dat katten en mensen als ‘storend’ worden gezien in bed, terwijl het slapen naast een hond juist erg plezierig is. Of het nou een grote labrador is bij het voeteneind of een terriër die bij je onder de dekens kruipt, slapen met een hond werkt erg bevorderend voor je nachtrust. Het lijkt er namelijk op dat honden een aangeboren vermogen hebben om ons mensen te troosten en ons te helpen met slapen zonder een last te zijn. In tegenstelling tot sommige partners..

Goede nachtrust door hond MAN MAN

We hebben meer gemeen met honden dan gedacht

Net mensen worstelen ook onze vriendelijke viervoeters om weg te dromen van hun problemen. Aldus een studie in The Royal Society. De studie deed onderzoek naar slaappatronen van honden. Hierbij werd er gemeten hoe honden sliepen na een positieve en negatieve ervaring. Denk bijvoorbeeld aan een vriendelijke aai over hun bol of vriendelijk worden toegesproken in tegenstelling tot benaderd worden door een vreemde.

Zoals verwacht was er een duidelijk verschil meetbaar in de manier waarop ze werden benaderd in combinatie met het slaappatroon. Honden bleken een rusteloze nacht te hebben na een negatieve ervaring. In tegenstelling tot de honden met een positieve ervaring. Deze sliepen heerlijk en consistent. Ben je nog niet helemaal overtuigd? Er zijn nog veel meer redenen waarom een hond hebben fantastisch is.