Nieuwe serie op Netflix

De serie, die sinds begin juli op Netflix staat, gaat over Jack Bauer (Kiefer Sutherland), die in een tijdsframe van 24 uur een moordaanslag op een presidentskandidaat dient te voorkomen. Het interessante aan de serie is dat hij zich in real-time afspeelt. 24 afleveringen voor het eerste seizoen dus en in totaal zijn er acht seizoenen. Flink bingewatchen dus!

Het verhaal van 24

De Emmy Award en Golden Globe winnende Amerikaanse televisieserie van Fox gaat over FBI-agent Jack Bauer. De hoofdrol wordt vertolkt door Kiefer Sutherland, onder andere bekend van Designated Survivor. Sutherland won voor de eerste tien afleveringen een Golden Globe. Jack Bauer probeert meerdere terroristische aanslagen te voorkomen in de eerste 24 uur van ’24’. Tegelijkertijd volg je gebeurtenissen van de Counter Terrorist Unit en nog een aantal andere personages. De serie speelt zich af in Los Angeles. Vanaf seizoen zeven gaat de serie naar Washington D.C., seizoen acht is in New York en seizoen negen is in Londen.

24 serie

Real Time

’24’ is een thriller die zich afspeelt in real time. Dit houdt in dat elke minuut die jij op het beeld ziet, ook een minuut is in de serie. Aan het begin en het einde van elke aflevering zie je een tikkende klok, die aangeeft hoeveel tijd Bauer nog heeft om de aanslag tegen te gaan. De real-life feelingĀ wordt nog sterker geaccentueerd door het handheld filmen: de camera staat niet steady op een statief.

24: Live another day

het laatste seizoen is op zichzelf een mini-serie die zich afspeelt in Londen. Het verhaal speelt zich vier jaar na het achtste en ‘laatste’ seizoen van ’24’ af. Hoofdrolspeler Jack Bauer is voortvluchtig in Londen en wil tegelijkertijd een aanslag op president James Heller voorkomen. Tegelijkertijd probeert Jack een oorlog te voorkomen.