Ben ik goed in bed? En is mijn partner er goed in?

Niet iedere relatie loopt helemaal op rolletjes. Toch is het zo dat de basis van een goede relatie er natuurlijk voor zorgt dat andere bijzaken ook goed verlopen. En het zal je dan ook niet verbazen dat de kenmerken die zorgen voor deze belangrijke basis ook een indicator zijn van gezellige uurtjes onder de dekens. Volgens een onderzoek zijn er zeven kenmerken van koppels die goed zijn in bed en wij hebben ze allemaal voor je op een rijtje gezet.

1. Communicatie is de sleutel tot alles

Ze zeggen niet voor niks dat een goede communicatie een vereiste is voor het onder- en behouden van een goede relatie. Koppels die goed met elkaar kunnen communiceren, zetten dit dus ook door in de slaapkamer. Als je gewend bent met elkaar te praten over van alles en nog wat, dan kan is de drempel ook lager om de slaapkamerrituelen met elkaar te bespreken. Zo kun je aangeven wat je juist wel of niet fijn vond en blijft het vertrouwen tussen jullie hartstikke hoog. Hierdoor wordt je liefdesleven naar een nog hoger punt getild. Een goed begin van de zeven kenmerken die maken dat koppels goed zijn in bed.

2. De combinatie empathie en positief zelfbeeld

Je kunt je vast goed voorstellen dat het hebben van een positief zelfbeeld alleen maar ten goede kan komen in een relatie. Natuurlijk moet dit je niet naar je hoofd stijgen, maar zelfvertrouwen zegt al heel erg veel. Dit in combinatie met empathie is een hele goede indicator. De hoeveelheid empathie die iemand heeft zeg namelijk al veel over hoe goed iemand naar de partner kan en wil luisteren. De communicatie gaat hierdoor ook een stuk beter.

ben ik een goede minnaar

3. Je hoofd leegmaken door middel van meditatie

Je zou het in eerste instantie misschien raar vinden, maar mediteren helpt heel erg voor een goede prestatie tussen de lakens. Dit komt doordat je met mediteren al je gedachten even rustig om een rijtje kunt zetten of deze zelf aan de kant kunt zetten. Mediteren hoeft niet meteen te zijn wat je in eerste instantie denkt. Even een kaarsje aan doen en op de bank tot rust komen kun je ook al zien als een vorm van meditatie. Je wordt rustig van mediteren, zowel in je hoofd als fysiek, waardoor je met een fris gevoel het bed in kan duiken. Dwalende gedachten zullen hierdoor een stuk minder aanwezig zijn waardoor je je goed bezig kunt houden met elkaar en wat goed voelt.

4. Keep your head cool and your feet warm

Veel mensen vinden het absoluut niet aantrekkelijk als de partner nog sokken aan heeft in bed. Dit lijkt zelfs wel een soort universeel grapje onder koppels te zijn. Maar wist je dat het eigenlijk een heel goed idee is om je sokken aan te houden? Lichaamswarmte is essentieel om je lichaam te kunnen beschermen en je belangrijkste organen op de juiste temperatuur te houden. Je voeten zijn best ver van de belangrijkste organen vandaan, waardoor deze vaak ook sneller koud worden. Je herkent ook vast wel dat wanneer je het heel koud hebt, warme sokken aandoen of een deken over je benen leggen al enorm kan helpen. Zo werkt het in principe ook met de sokken aanhouden tussen de lakens. Het geeft een gevoel van comfort en dit in combinatie met de warmte circulatie kan je zenuwstelsel een ontspannen gevoel geven. Dit alles helpt bij het bereiken van dat grote hoogtepunt. Het is helaas geen exact science maar het doet voor veel mensen echt wonderen.

5. Niet bang om te experimenteren

Je liefdesleven kan behoorlijk saai worden als de één meer afwisseling zoekt dan de ander. Misschien bij jij wel hartstikke tevreden met de eeuwige paar posities, maar kan het heel goed zijn dat je partner daar wel een keer op uitgekeken is. Koppels die open staan voor experimenteren ervaren over het algemeen een betere wilde nacht samen. Experimenteren maakt het misschien net wat spannender en je leert weer wat meer over jezelf en de ander. Hierdoor groei je als persoon maar zal ook de relatie veel groeien.

speeltjes experimenteren in bed

6. Er is sprake van een gelijkwaardige relatie

Ook dit zesde kenmerken van koppels die goed zijn in bed heeft een raakvlak eerder genoemde kenmerken. Het hebben van een gelijkwaardige relatie zorgt voor een beter vertrouwen en communicatie met en tussen elkaar. Dit kan zich zelfs al uiten in de kleinste dingen, bijvoorbeeld de taken in het huishouden. Deze verdeling zorgt voor balans in huis, maar ook in jullie relatie. Iedereen is anders, maar wel gelijkwaardig.

7. Neem ook na de daad tijd voor elkaar

De daad zelfs is vaak natuurlijk hetgeen waar je met z’n tweeën naar uitkijkt. Toch zijn de praktijken die ervoor en erna komen net zo belangrijk. Dat je ook lol met elkaar kan hebben van te voren is in veel relaties al een vaste gewoonte. Dat de aftercare eigenlijk net zo belangrijk is, wordt in veel relaties nog wel eens vergeten. Niet iedereen heeft er behoefte aan, maar toch is het zo dat het een fijne bijdrage heeft aan jullie relatie.