Niet lang nadat de eerste Go Pro gelanceerd was, besloot Woodman om naar het hoofdkantoor van het kanaal QVC te gaan om zijn Go Pro te presenteren. QVC hield try outs voor nieuwe uitvinders die stonden te popelen om hun ideeën te presenteren. Woodman stond met honderden andere enthousiastelingen in de rij. Hij was een van de laatste die zijn idee mocht presenteren. Ze waren erg enthousiast en Woodman haalde het tot de show. Dit was de start van zijn indrukwekkende carrière en de eerste doorbraak van Go Pro in de grote markt. Vandaag de dag worden Go Pro camera’s door iedereen gebruikt. Van olympisch snowboarder Shaun White tot het leger.

go-pro-manman

Foto via

Het begin

Woodman’s persoonlijk verhaal begon alles behalve succesvol. Na zijn diploma te hebben gehaald, besloot hij richting de technische industrie te gaan. Hij richtte een website op genaamd EmpowerAll.com, dat elektronische apparaten tegen hoge kortingen verkocht. Maar dit was een flop. Hierna richtte Woodman een website op, genaamd Funbug.com. Dit was een game site dat ‘web-spendable’ geld gaf, maar ook dit werkte niet. Om zijn hoofd te legen, ging Woodman naar het buitenland.

Het idee

Woodman kwam op het idee op het moment dat hij surfers zag in Australië. Alleen professionele surfers die het geld hadden om professionele camera crews in te huren hadden de mogelijkheid om goede foto’s van zichzelf op het water te hebben. Hier begon het. Woodman kwam met het simpele idee om een camera aan een polsband te maken, zodat hij gemakkelijk mee het water op kon. Alhoewel dit idee nog in de kinderschoenen stond, wist Woodman dat dit iets was dat groots zou worden.

DCIM101GOPRO

Foto via

 

Het product

Dankzij de verkoop van Balinese riemen tegen een veel hogere prijs en geld dat Woodman van zijn ouders kon lenen, begon hij met het ontwikkelen van de Go Pro bandjes. Hij maakte deze bandjes zelf achter het naaimachine, soms wel 18 uur achtereen. Nu Woodman de bandjes had, had hij ook een camera nodig om het te testen. Hij vond een 35 millimeter grote camera, gemaakt in China. Hij maakte een prototype en mailde het idee naar China. In 2004 verkocht Woodman zijn eerste exemplaren nadat een Japanse distributeur 100 exemplaren had besteld nadat hij de Go Pro op een beurs had gezien.

go-pro-motor-manman

Foto via

Van een lab met 3 medewerkers naar ruim 1500 man personeel vandaag de dag. Dankzij de Go Pro kunnen we veel beter in beeld brengen hoe sporters hun sport zelf ervaren, wie zien het beeld vanuit hen en dit geeft een waanzinnig en realistisch effect. Niet alleen onder sporters is de Go Pro een gewild product. Ook reizigers maken er veel gebruik van en kunnen er de mooiste platen mee maken. Of je nu uit een vliegtuig springt, op een motor zit of onder water bent, met de Go Pro kun je al je momenten vastleggen en dat heeft Woodman toch maar goed gedaan. Zullen er met de eerste vliegende auto net zo’n deuren voor ons openslaan als met de komst van de Go Pro?