Het onderzoek

Onderzoekers van de universiteit van Queensland hebben aangetoond dat het eten van koolhydraten tijdens een intense workout goed is voor de herstel van je spieren. Daarnaast heeft het positieve effecten op je immuunsysteem. De onderzoekers zagen namelijk dat negatieve wijzigingen in het immuunsysteem het beste vermeden konden worden door direct na een workout of zelfs tijdens een workout koolhydraten te eten.

Eten Workout meal food MAN MAN 1

Onderzoeker, Dr Peake, legde uit dat dit komt doordat koolhydraten ervoor zorgen dat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Dit zorgt er weer voor dat je lichaam beter reageert op stress. Een workout is een vorm van stress en hoe krachtiger de workout hoe meer stress dit oplevert en zorgt dus voor verandering in het lichaam en bloedsuikerspiegel. Het eten van koolhydraten helpt je bloedsuikerspiegel weer stabiel te krijgen.

Koolhydraten

Zij gaven aan dat je ieder uur tijdens een workout het beste tussen de 30 en 60 gram koolhydraten kunt eten. Denk hierbij aan een powerbar of een banaan. Daarnaast geeft dit je ook weer energie om nog net even die extra kilo’s aan je stang te hangen. De koolhydraten zijn voornamelijk nuttig voor topsporters die 2 keer per dag trainen en niet veel tijd hebben om te herstellen tussen de workouts.

Stop voortaan dus een extra banaan in je sporttas.