Ja zeker, de eerste vliegende auto is een feit. Bij het bedrijf Pal-V uit Raamsdonksveer kun je vanaf vandaag je eigen vliegende auto bestellen. De zogenaamde gyrocopter is in twee modellen te bestellen: de Liberty Pioneer en de Liberty Sport. De prijs? De Liberty sport €299.000,- en de Liberty Pioneer €499.000,-. Als de prijs eenmaal betaald is, dan kun je wegvliegen of wegrijden. Het is aan jou.

vliegende auto man man vliegende auto man man 2

Gyrocopter

De gyrocopter van het Brabantse bedrijf biedt ruimte voor 2 personen en kan in de lucht snelheden tot wel 180 km/u halen en op de weg is de maximum snelheid 160km per uur. De maximum vliegafstand voor één persoon is 500km, ga je met z’n tweeën dan is dit 400km. Het ombouwen van de auto tot gyrocopter duurt tussen de 5 en 10 minuten. Gezien het feit dat je ermee door de lucht kunt, is voor de besturing van de vliegende auto een vliegbrevet vereist.

Het opstijgen en landen gebeurt op speciale airstrips. Dit zijn minilandingsbanen die tussen de 90 en 200 meter lang zijn. Eenmaal geland kun je de rotorbladen inklappen zodat je er mee op de openbare weg kunt rijden. De eerste levering van de gyrocopter staat gepland voor eind 2018. Daarbij zit ook een certificering voor weg- en luchtvaart.