Giel begon in 1997 nachtprogramma’s te presenteren bij 3FM. Hij deed daar spraakmakende dingen zoals de Dopeshow waar hij verschillende soorten drugs en alcohol ging uittesten. In Beelen voor je bek was het meest legendarische radiofragment waar Giel een prostituee uitnodigde op de set. De rest is geschiedenis.

Giel is tussendoor nog twee keer ontslagen. Dit kwam mede doordat hij zei dat Mein Kampf van Adolf Hitler het meest indrukwekkende boek was dat hij kende omdat het interessant was het werk van een geestelijk gestoorde te lezen. Dit viel niet lekker bij de publieke omroep.

Succesvolle Nederlandse radio-dj

Giel Beelen heeft al een aantal mooie dingen op zijn naam staan. Zo heeft de radiomaker het wereldrecord radiomaken op zijn naam staan. De uitzending duurde 198 uur en 10 seconden. Daarnaast won 3FM Serious Request de Marconi 2004-2005 voor beste radioprogramma. Giel was één van de drie dj’s die meedeed aan het programma. In 2010 won Giel de Gouden RadioRing met zijn programma GIEL. En in 2012 won hij met zijn programma Giel! de Zilveren Reissmicrofoon voor beste radioprogramma. Prima lijstje.

Het vermogen en salaris van Giel Beelen

Plaatjes draaien schijnt ook erg goed te zijn voor de portemonnee. Eind 2016 kwam naar buiten dat Giel Beelen €5.6 ton per jaar zou verdienen. Dit werd later bijgesteld naar een schappelijke €3.8 ton. Dit kwam omdat men het niet helemaal eens was met de verdiensten van de radiomaker. Helemaal niet een dj van de publieke omroep. Daarbovenop kwam er ook nog een nieuwe wet. Giel mocht hierdoor niet meer dan €1.87 ton verdienen.

 

Het vermogen van Giel is wat onduidelijk. Zijn eigen BV (Thirst-E Trust BV) had in 2016 een vermogen van ongeveer een half miljoen. Niet slecht, als je het ons vraagt. Verder heeft hij een monumentale pand in Haarlem wat goed is voor zo’n €7 ton. We komen zo op een schappelijke €1.2 miljoen met alleen zijn pandje uit Haarlem en zijn BV.

Er kan in ieder geval gezegd worden dat de Nederlandse radio-dj niks te kort heeft. We weten alleen niet wat hij verdient bij radio Veronica maar hij zegt dat het minder is dan wat hij bij de NPO verdiende.