Lekker en gezonde tussendoortjes

Afvallen kan erg lastig zijn en dit komt voor een groot deel omdat je vaak honger of gewoon trek hebt. Het is dan makkelijk om verkeerde keuzes te maken en om nog voor een zak chips te gaan, maar deze 10 tussendoortjes passen prima in een dieet waardoor jij je gewicht op peil kan houden.

 

1. Augurken

Augurken zijn eigenlijk een soort mini-komkommers en bevatten weinig calorieën. Zij zijn dus ideaal om als snack te eten. en is toch even net wat anders dan je waarschijnlijk gewend bent.

2. Olijven

Olijven bevatten veel gezonde vetten en nauwelijks koolhydraten, daarnaast stimuleren de vetten die in olijven aanwezig zijn, de vet verbranding. Dit kan dus prima op jouw ‘kaasplankje’ staan, maar dan zonder kaas uiteraard.

3. Pistache noten

Je kunt ook zonder schuldgevoel een handje pistachenoten naar binnen gooien. Ze bevatten namelijk veel gezonde voedingstoffen zoals: eiwitten, vezels en vitamines (B1, B2, B6, B11, C en E) en mineralen (o.a. kalium, calcium, fosfor, ijzer, magnesium). Kortom goede voedingstoffen dus om binnen te krijgen.

tussendoortje afvallen

4. Sherry tomaatjes.

Sherry tomaatjes zijn een ideale snack voor tijdens een avondje Netflix. Ze zitten net als de meeste groenten boordevol vitamines en dankzij het kleine formaat heb je tijdens een serie zonder dat je het door hebt je dagelijkse portie groente op.

5. Amandelen

Amandelen bevat veel vezels en vitamine. Met een handje heb je al een derde van je dagelijkse hoeveelheid vitamine E binnen. Dus hier zou je ook dagelijks wat van kunnen nemen. Let er dan wel goed op dat je ongezouten amandelen neemt.

noten gezonde snacks afvallen

6. Rijstwafels

Een rijstwafel bevat weinig calorieën vandaar dat het een ideaal tussendoortje is voor wanneer je op dieet bent. Ze zijn wel vrij smaakloos, dus je zou het kunnen beleggen met een gezond beleg zoals een plakje kipfilet.

7. Aardbijen

Wanneer je iemand bent die van een beetje zoetigheid houdt, dan zijn aardbeien een goede snack voor je. Ze bevatten weinig calorieën en zitten boordevol vitaminen. Wel zitten er fruitsuikers in, dus overdrijf niet teveel met het eten hiervan.

8. Wal- en cashewnoten

Walnoten bevatten vezels en eiwitten en bevatten daarnaast ook veel gezonden vetten. Bevatten iets minder vet dan andere nootsoorten en bevat voedingstoffen als Vitaminen B, ijzer, magnesium. Kortom niet alleen lekker, maar ook gezond. Maak een mix van jouw favoriete noten en je maag zal wat meer op orde gehouden worden. Zo wordt het moeilijk afvallen, iets makkelijker.