10. Lay’s Naturel (541 kilocalorieën)

Op nummer tien hebben we de welbekende Lay’s naturel chips. Het voordeel van deze chips is dat er geen kunstmatige kleurstoffen en conserveringsmiddelen in zitten. Naast de 541 calorieën per 100 gram zit er ook maar 34 gram vet en 52 gram koolhydraten in. Je krijgt er in ieder geval wel veel energie van.

9. Original Pringles (516 kilocalorieën)

Op nummer negen in de lijst met gezonde chips hebben we Original Pringles. Iedereen kent deze bussen wel maar hoe zit het met de overige waardes. Naast de 516 calorieën per 100 gram zit er ook 33 gram vet en 51 gram koolhydraten in. Minder dan de Lay’s maar nogsteeds veel.

gezonde chips lijst top 10

8. Biologische chips (512 kilocalorieën)

De nummer acht van de lijst zijn biologische chips. Deze zijn al iets beter op gebied van suiker en bevat alleen biologische ingrediënten. Naast de 512 calorieën per 100 gram zit er ook 34 gram vet en 45 gram koolhydraten in. De smaak vinden we misschien wat minder maar ze zijn wel meer gezond dan de Pringles.

7. Biologische boerenkool chips (505 kilocalorieën)

Misschien niet het eerste waar je aan denkt als je wilt snacken, maar ze kunnen we heel lekker zijn. Ze zitten vol met vitamine C, zelfs meer dan in sinaasappels. Ook is er calcium erin toegevoegd, net als vitamine A, E, K en foliumzuur. Naast de 505 calorieën per 100 gram zit er ook 35 gram vet en 32 gram koolhydraten in. Ideaal dus om je micro nutriënten binnen te krijgen.

6. Smiths Hamka’s (500 kilocalorieën)

Deze gezonde chips had je deze niet verwacht op de lijst, de Hamka’s chips van Smiths. Het verbaast ons dat deze zelfs nog minder calorieën heeft dan de boerenkool chips. Naast de 500 calorieën per 100 gram zit er ook 25 gram vet en 61 gram koolhydraten in. Deze gaat op de boodschappenlijst voor dit weekend!

5. Tortilla chips (480 kilocalorieën)

We zijn halverwege de lijst met de top tien chips met minste calorieën en dit is nummer vijf; tortilla chips. Houd het dan wel bij de chips, eet er geen dipsaus of guacamole bij. Dit zijn echte calorieën bommen. Per 100 gram van deze chips krijgt je naast 480 calorieën ook 21 gram vet en 66 gram koolhydraten binnen.

chips met weinig calorieen

4. Hummus chips met zeezout (478 kilocalorieën)

Hummus is helemaal een trend tegenwoordig en daarom kan je nu ook ze als chips kopen. Ideaal dus als tussendoortje of gezonde snack, want ze vullen aardig. Naast de 478 calorieën per 100 gram zit er ook 22 gram vet en 43 gram koolhydraten in. Pas wel op, want deze chips zijn wel rijk aan zout!

3. Nibb-it chips van Smiths (478 kilocalorieën)

De top die van de gezonde chips en dat is onze nummer drie; de welbekende Nibb-it chips van Smiths. Een groot voordeel van deze chips is dat er geen kleurstoffen eraan toegevoegd zijn. Naast de 478 kilocalorieën per 100 gram zit er ook 22 gram vet en 43 gram koolhydraten in. Geniet ervan!

2. Lay’s ovenchips (416 kilocalorieën)

Een overduidelijke nummer twee op de lijst, de ovenchips van Lay’s. Zoals de naam al bevestigd, deze chips komen niet uit de frituur maar uit de oven. Dit zorgt ervoor dat de chips veel minder calorieën bevatten. Naast de 416 calorieën per 100 gram krijg je maar 9,9 gram vet en 73 gram koolhydraten binnen.

1. Smart chips van Body&Fit (407 kilocalorieën)

De winnaar van de lijst met de chips met minste calorieën, dat zijn de Smart chips van de Body&Fit. Deze worden net als Lay’s ovenchips niet gebakken in frituur maar worden bereid door middel van hete lucht. per 100 gram van deze chips krijg je 407 calorieën, 111 gram vet en 43 koolhydraten binnen. Daarnaast is 30 procent van de kcal eiwitten, dus zijn ze ook lekker na het sporten.

gezonde chips