1. Wees kritisch

Neem niet alles zomaar aan wat je leest of hoort, denk er is kritisch over na en ga opzoek naar meer informatie. Zodra je verschillende invalshoeken hebt, kun jij jouw eigen mening vormen.

2. Lees

Maak van lezen een gewoonte, niet alleen de artikelen die je online leest, maar sla regelmatig een boek open al is het maar een hoofdstuk per dag. Doe dit en je zult merken dat je begaafdheid/ intelligentie groeit.

3. Zoek motivatie

Kom er achter wat jou motiveert en waar je interesses liggen. Het is makkelijker om gemotiveerd te blijven voor iets wat je interessant vindt dan voor iets waar je weinig interesse in hebt.

4. Wees innovatief

Probeer iets nieuws uit, neem risico’s. Het is niet erg als je fouten maakt. Steek je dagelijkse rituelen in een nieuw jasje.

5. Ga om met mensen die slimmer zijn dan jij

Slimmere mensen hebben vaak een andere kijk op dingen dan jij. Door meer tijd met hen door te brengen zal je merken dat je vanuit meerdere perspectieven kunt redeneren en dat je hierdoor je kennis verbreedt.

6. Onthoud dat iedereen ooit een beginner was

Van nieuwe dingen leren wordt je slimmer, grijp dus iedere kans aan om nieuwe skills te leren. Laat de angst om te falen je niet weerhouden om iets nieuws te leren, onthoudt dat iedereen ooit een beginner is geweest.

Gewoontes Magazine MAN MAN

Foto via

7. Reflecteer

Het dagelijks leven kan soms zo hectisch zijn dat je van het ene in het andere valt. Vergeet daarom niet om af en toe een pauze in te lassen en even stil te staan bij waar je nou eigenlijk mee bezig bent.

8. Zorg voor je lichaam

Het beste uit je zelf halen heeft niet alleen maar te maken met je verstand. Vergeet daarom niet om goed voor je lichaam te zorgen. Eet gezond, beweeg en zorg voor voldoende slaap. Dit zorgt voor discipline. Dit zijn de eigenschappen die vrouwen belangrijk vinden aan een man.

9. Wees productief

Het druk hebben en productief zijn, zijn twee verschillende dingen. Tijd is kostbaar, besteedt je tijd daarom zo efficiënt mogelijk.

10. Kom dagelijks met nieuwe ideeën

Haal het creatieve in je naar boven en probeer dagelijks met nieuwe ideeën te komen. Schrijf deze ideeën op en beoordeel ze wekelijks, pas ze aan waar nodig.

11. Treed buiten je comfortzone

Dingen doen die je eigenlijk liever niet zou doen maken je moediger, slimmer en het zorgt ervoor dat je klaar bent voor de moeilijkheden die het leven met zich mee kan brengen.

12. Investeer in jezelf

Besteed niet alle vrije tijd die je hebt aan social media of Netflix. Probeer eens productiever met je tijd om te gaan. Het internet staat vol met informatie over hoe je jezelf ontwikkelt. Investeer hier wat meer tijd in en je zult zien dat je hier enorm van groeit.

Verstand Innovatief MAN MAN

13. Lees iets wat je normaal niet zou doen

Lees niet alleen je favoriete artikelen, maar kijk ook eens naar artikelen die je normaal achterwegen zou laten. Wanneer je dit doet zal je merken dat je kennis opdoet die je anders nooit zou krijgen.

14. Deel je kennis

Nieuwe dingen leren is belangrijk, deel dit dan ook met andere en geeft hen ook de kans iets nieuws te leren.

15. Pas je kennis toe

Wat voor nut heeft het om nieuwe kennis op te doen als je er niks mee doet. Maak daarom gebruik van je nieuwe kennis en pas deze toe.

16. Houdt een dagboek bij

Het is gebleken dat het bijhouden van je dagelijkse bezigheden een belangrijke manier is om slimmer te worden. Probeer eens 5 minuten per dag stil te staan bij je dag en schrijf dit op.

17. Wees selectief

Intelligente mensen hebben vaak minder vrienden dan gemiddeld. Hoe slimmer je bent, hoe selectiever je wordt.

Om je ontwikkel punten concreet te maken je hebben wij een selectie gemaakt van de belangrijkste gewoontes.