1. De stad: Lima

Als je van goed eten houdt is Lima zeker bucket-list materiaal. Peru bezit namelijk over 84 van de 118 bio-klimaten van de wereld. Dit betekent dat letterlijk álles er kan groeien. Dat is vooral goed te zien wanneer je de lokale markten bezoekt in wijken als Magdalene, Surco en Surquillo. Hier zitten de topchefs van Lima. En deze zullen je gegarandeerd een culinaire hoogstand bezorgen.

Ook voor de cultuur liefhebbers is een bezoek aan Lima zeker de moeite waard. In het historisch centrum van Lima kan je namelijk eye-catchers vinden als de Plaza Mayor, het klooster van San Francisco en de kathedraal. Het is er adembenemend.

2. De stad: Cusco

Dit is de oude hoofdstad van Peru in het tijdperk van de Inca’s. Deze bijzondere stad ligt op 3.339 meter hoogte in het Andes gebergte. Dit is tevens de plek waar de klimmers van de Machu Picchu komen om te acclimatiseren voordat zij hun reis vervolgen. De stad ervaar het beste lopend. Bezoek de kathedraal op het stadsplein, de markt in San Pedro en de hippe wijk San Blas om te eten bij de tofste restaurants. Bij deze lokale markt komen toeristen en de lokale bevolking samen. Hier kan je het echte leven in Cusco ervaren.

perua Cusco reizen MAN MAN

3. Lares trail

Wil je iets anders dan de vaak bewandelde Inca trail?  Dan is de Lares trail wel iets voor jou. De wandeling die je gaat maken begint in Cuncani en eindigt in Huacahuasi. Deze wandeling duurt ongeveer vier uur. Het uitzicht is oogverblindend met in de verte wilde paarden, lama’s en honden. Het uitzicht is op z’n mooist bij zonsondergang. Je zou hier voor altijd willen blijven.

4. Het Titicaca meer

Het Titicaca meer is het grootste meer van Zuid-Amerika. Een boottocht op het meer is een zeker een aanrader. Tijdens de boottocht zie je de ruïnes die uitstrekken over het landschap. Voor een boottrip moet je naar de haven van Puno gaan. Koop een kaart en stap op de boot. Op 40-minuten varen van de haven zijn er kleine eilanden waar mensen leven. Zij stammen af van het inheemse volk Uros. De eilanden staan bekend om hun homestays, je kan er dus ook overnachten.

Titicaca meer reizen Peru MAN MAN

5. De Nazca lijnen

Wij hebben het allemaal weleens gezien op Discovery Channel: de bekende Nazca lijnen. Dit is een serie van 12 tekeningen die zijn gemaakt in de woestijn. De tekeningen bestaan veelal uit dierenfiguren en kunnen de grootte hebben van een voetbalveld. Het schijnt dat de tekeningen zijn gemaakt door de voorouders van de Inca’s. Vanaf een soort balkon, dat hoger ligt, heb je het beste zicht op de tekeningen die te zien zijn. Wil je iets spannenders dan het kijken naar dierenfiguren in het zand? Bezoek dan de Cemeterio de Chauchilla. Een oude stad met gemummificeerde lichamen en ruïnes.

6. De Amazone

De Amazone is de meeste bio-diverse plek op aarde. Met meer dan 400 verschillende zoogdieren, bijna 1400 soorten vogels en ongeveer 300 soorten vis. Ook zal je veel apen, luiaards en vogels zien. Een boottrip maken door de Amazone is wat je zeker moet doen. Indien je dit wilt, ga dan met de Aria Luxury riverboat. Deze boot heeft 16 suites met ramen vanaf de grond tot aan het plafond. Zo kan je van het uitzicht genieten vanuit je bed.

aria river boat reizen peru amazone MAN MAN

Als het goed is, staat het nu op je bucket-list. Dus. Wanneer ga je?