Wijken

Praag is opgedeeld in maar liefst 22 wijken. Praag 1 is de bekendste, waarbij je midden in het oude centrum zit. Hier vind je ‘Josefov’, de voormalige Joodse wijk van de stad. Praag 2 bevindt zich in het nieuwe centrum. Vanuit hier kun je de wijk ‘Vinohrady’ bezoeken, aan de andere kant van het spoor, die bekend staat om de mooie architectuur. De Karelsbrug verbindt de Oude Stad met de wijk ‘Malá Strana’, gelegen tussen de rivier en de Praagse burcht.

city guide praag man man

Bezienswaardigheden

De wijken, het oude stadsdeel en de Karelsbrug zijn al een bezienswaardigheid op zich. Liefhebber van kerken en kathedralen? Dan moet je boven op de heuvel in de Malá Strana-wijk zijn. Praag heeft veel historische bezienswaardigheden, zoals oude bioscopen, het concertgebouw en het Torture Museum.

Eten en drinken

Of je nou wil of niet, bier wordt alleen per halve liters verkocht. Ze kosten er ook nog maar eens 27 Tsjechische Kronen, wat gelijk staat aan 1 euro. Dronken avondjes gegarandeerd. Eten is ook niet duur, zolang je niet midden in het toeristische deel gaat zitten. Wil je het echt goedkoop, dan kun je naar het studentengedeelte van Praag. Tip: goed zoeken. Wij kwamen zelf uit in een oud-Tsjechisch, donker hol, waar binnen werd gerookt en de spareribs naar plastic smaakte. Je betaalde voor een kilo spareribs maar 4 euro, dat dan weer wel.

Uitgaan

Voor cocktails (of een iets duurder maaltje) is Potrefena Husa een absolute aanrader. Een heel sfeervolle, gastvrije hotspot vlakbij het station. Ook de Buddha Bar is leuk voor drankjes later op de avond. Qua uitgaan zijn er meerdere straten met barretjes te vinden, zoals Roxy, Harley Davidson, James Dean en Celnice, waar de voetjes van de vloer zullen gaan. Wil je naar een echte club, dan kun je naar de discotheek met maar liefst vijf verdiepingen of de technoclub aan de rand van de stad.

Vervoer

Voor de sportievelingen onder ons: Praag is heuvelachtiger dan je denkt en bijna alles is op loopafstand, dus een stukje wandelen geeft je al snel de benodigde lichaamsbeweging. Ben je een keertje moe, brak of uitgeput, dan pak je net zo makkelijk het ov. Voor drie dagen Praag koop je een kaartje voor ongeveer 11 euro waarmee je de hele stad door kunt met tram, metro of bus. Overal in Praag zie je de historische, rode trammetjes voorbij rijden. Niet te missen.

praag city guide man man 2

In Praag heb je op veel plekken fantastisch uitzicht over de stad. Er is daarnaast veel groen te vinden in Tsjechië. Al met al, Praag is een aanrader. En doe je het niet voor de cultuur, dan wel voor de goedkope pullen bier. Na zdravi!