Stijlvolle mannen zijn stijlvol, omdat ze aantal gewoontes hebben aangeleerd. Het gaat niet alleen om te weten waar je de kleding haalt, maar ook hoe je deze draagt en zorg voor draagt. Hieronder acht gewoontes die we vanaf vandaag allemaal hebben.

Ze kennen de basics

Een goede set basics is alles wat een man nodig heeft. Legendes als Steve McQueen en James Dean kunnen dit enkel beamen met hun gevoel voor stijl.  Ga voor een goedzittend wit t-shirt, een hemelsblauw Oxford shirt, een grijze trui, een kwaliteit wol overcoat en een donkere denim.

MAN MAN stijlvolle mannen3

Ze kopen niet al hun kleren online

Met duizenden merken binnen handbereik, geen wachtrijen en de mogelijkheid om te blijven liggen op de bank terwijl je een nieuwe outfit uitzoekt, heeft het online winkelen gezorgd dat je het fingerspitzengefühl kwijt raakt.

Ze besteden aandacht aan ondergoed

Ondergoed moet hetzelfde behandeld worden als de rest van de items in je kledingkast. Zorg dat je kiest voor kwaliteit, strijk het ondergoed, en je zult ons dankbaar zijn. Ook zal je date, vriendin of vrouw het erg waarderen als je ondergoed niet versleten is, zorg dat je om het anderhalf jaar vervangt.

MAN MAN stijlvolle mannen2

Ze vouwen al hun truien en vesten

Truien en vesten horen niet thuis op een hanger. Als deze worden opgehangen zullen deze kledingitems binnen no-time worden uitgerekt.

Ze besteden aandacht aan het label

Er is niets vervelender dan na het wassen je nieuwe trui terugvinden in drie maten kleiner. Als jij een mooie wollen jas koopt, dan kan hij met het juiste onderhoud over 10 jaar nog steeds in dezelfde staat zijn.

MAN MAN stijlvolle mannen

Ze zorgen dat hun broek op de juiste lengte is

Als je broek niet op de juiste lengte is, dan zal dit ten koste gaan van je schoenen. Zorg dat je broek wordt ingekort door een klerenmaker of weet deze juist om te slaan. Het is belangrijk dat je minstens 1 centimeter sok ziet.

Ze wassen niet hun jeans

Stel het wassen zo lang mogelijk uit, minstens één jaar, want dit zorgt ervoor dat de broek gaat leven.

Denim raw

Ze weten hoe ze moeten matchen en mixen

Voor zeven verschillende outfits, zijn geen zeven verschillende broeken nodig. Het is belangrijk om je huidige kleding goed te rouleren, zodat elk kledingstuk in je kast tijdloos is.