Stijlvolle mannen

Stijlvolle mannen zijn stijlvol, omdat ze aantal gewoontes hebben aangeleerd. Het gaat niet alleen om te weten waar je de kleding haalt, maar ook hoe je deze draagt en hoe je ervoor zorgt. Omdat iedereen ergens moet beginnen, helpen wij jullie graag uit de brand. Wij hebben 8 tips opgeschreven waaraan jij een stijlvolle man herkent.

Ze kennen de basics

Een goede set basics is alles wat een man nodig heeft. Legendes als Steve McQueen en James Dean kunnen dit enkel beamen met hun gevoel voor stijl. Basics zijn namelijk altijd goed, of je nou een jeans met wit T-shirt draagt  of een pantalon met een wit T-shirt, het staat altijd goed. Daarom is het handig om een kast vol met basics te hebben. Weet je niet wat je aan moet? Dan is een basic altijd goed.

MAN MAN stijlvolle mannen3

Onze selectie basics waarmee je niet de fout in kunt gaan

Ze kopen niet al hun kleren online

Het aantal webshops is aan het stijgen. De ene na de andere wordt uit de grond gestampt. Duizenden merken binnen handbereik, niet lang wachten voor de kassa en je hoeft niet alles in de kleine paskamers passen. Wat kan online shoppen lekker zijn. Alleen hoe makkelijk het ook is, op de foto ziet het er altijd anders uit. Het is dan belangrijk dat je producten voelt en met je eigen ogen zoekt. Daarom zijn stijlvolle mannen voornamelijk in de winkels te vinden. Zo vind je veel mooiere stukken dan online namelijk.

Ze besteden aandacht aan ondergoed

Even snel een onderbroekje aan doen, want niemand die hem ziet. Maar ga nou eens niet voor onderbroeken van de hema voor een tientje. Investeer in kwaliteit, behandel het net als de rest van je kledingkast. Kwalitatief goede ondergoed helpt je namelijk in het comfort. Strijk je ondergoed eens, dat gevoel is heerlijk. Probeer het eens en je zult ons dankbaar zijn!

MAN MAN stijlvolle mannen2

Onze selectie aan kwalitatief goede ondergoed

Ze vouwen al hun truien en vesten

Helaas heren een trui of vest hoort niet thuis op een hanger. Hoe makkelijk het ook is, het zorgt ervoor dat er sporen van je hangers in je spullen komen. Daarnaast wanneer je iets ophangt rekt je kleding ook uit. Van het ophangen van je truien en vesten gaat je look er niet beter uitzien. Het wordt dus echt tijd om een lesje vouwen te nemen.

Ze besteden aandacht aan het label

Een label zit niet voor niets op een artikel. Als er staat niet wassen, was het dan niet en breng het naar de stomerij. Stijlvolle mannen kijken hiernaar en houden zich hier ook aan. Wanneer jij een merino wollen trui niet wast, maar uithangt en aan het einde van het seizoen op een wolprogramma wast, gaat die een stuk langer mee. Of een wollen jas kan met het juiste onderhoud wel tien jaar mee gaan. Wanneer je twijfelt hoe je iets moet onderhouden, vraag aan het personeel. Winkelpersoneel is er daadwerkelijk om je te helpen en niet alleen om producten te verkopen. Zij willen dat jij er op het best bij loopt, luister dan ook naar hun advies. Iets wat stijlvolle mannen vaker doen dan de rest.

MAN MAN stijlvolle mannen

Ze zorgen dat hun broek op de juiste lengte is

Wanneer je een jeans of pantalon draagt, deze mag nooit te lang zijn. De ene man houdt van een korte lengte, waar de ander meer klassiek gericht is. Wanneer je jouw broek wat korter wilt dragen, zorg dan dat die minimaal op de punt van je schoen eindigt zonder knik erin. Als je klassiek bent, zorg dat die over je schoen valt met één lichte knik erin. Vraag aan een kleermaker of het winkelpersoneel hoe jij dit het best kan dragen.

Ze wassen niet hun jeans

Een jeans is een delicaat product. Moet jij je jeans nou wel of niet wassen? Een denim heeft als voordeel dat nare luchtjes ervan zelf uittrekken, hang je jeans daarom soms even uit. Dan behoudt die zijn frisse geur en gaat die langer mee. Wanneer jij je broek niet wast, merk jij dat die gaat leven.

Denim raw

Onze selectie aan jeans die jou ongetwijfeld goed staan:

Ze weten hoe ze moeten matchen en mixen

Heren om zeven verschillende outfits samen te stellen, zijn niet 7 broeken nodig en 7 T-shirt. Je kan prima met één broek, 7 verschillende outfits rocken. Het is belangrijk dat je kleding goed op elkaar aansluit, zodat jij met enkele kledingstukken een veelvoud van outfits samen kan stellen.

 

Mocht jij nog inspiratie nodig hebben om je jeans te combineren? Zo combineer jij alle jeans pasvormen in allerlei soorten outfits!