Denk jij vrouwen eindelijk een beetje door te hebben? Ja, niet dus. Vrouwen zijn soms een partij ingewikkelde figuren. Jij baant je in het zweet om goed te doen en denkt dat je bepaalde dingen echt goed onder de knie hebt. Think again. Om bepaalde dingen geven ze echt geen fuck, terwijl jij denkt dat ze deze wél belangrijk vinden.

Kleine dingen vergeten

Dat je de verjaardag van haar ouders vergeet, haar favoriete nummer niet weet (Bieber is altijd goed), of hoe ze het liefst haar curry eet, boeit der eigenlijk echt geen reet. Ok, hoe ze haar curry het liefst heeft, is misschien wel belangrijk. Maar weten hoe ze handelt en reageert op bepaalde dingen, zijn toch best een essentieel dingen in relaties. Bijvoorbeeld, vergeet nooit dat ze geen ochtend mens is. Of dat ze helemaal gestoord wordt als je blijft komen met suggesties voor een restaurant. Kies er gewoon een. Je hebt een relatie met iemand, dan weet je wat haar, haar maakt. En die dingen moet je nou net niet vergeten.

chick-3

Vrouwelijke vrienden hebben

Als je vrouwelijke vrienden hebt – ook wel vriendinnen genoemd – betekent dat meestal dat je normaal genoeg bent om mee te gaan en dat je niet in een pervers mannetje verandert zodra ze in een straal van twee meter bij je vandaan staan. Als je chick moeite heeft met het feit dat je omgaat met andere vrouwen, zit er waarschijnlijk iets niet goed. Of dat is terug te leiden naar jezelf of ze is werkelijk psycho. Stel der gerust, benadruk niet te vaak dat het écht énkel om een vriendin gaat, maak het gewoon niet ongemakkelijk, dan is er weinig aan de hand.

Andere vrouwen aantrekkelijk vinden

We zullen niet voor je liegen, maar iedere keer dat Ryan Gosling op het toneel verschijnt, glijdt je vriendin van haar stoel. En andersom mag ook jij best een sprongetje maken als Olivia Wilde op je beeldscherm te vinden is. Het knap vinden van andere vrouwen is geen misdaad. Wel wordt het een probleem als jij stiekem Facebookberichten stuurt naar vrouwen, puur voor aandacht. Dat zal bij haar overkomen als mentaal vreemdgaan. Het erkennen van een mooie vrouw is prima, maar behandel je meisje met respect. Je weet best wanneer dat niet het geval is.

chick-2

Je auto

Tenzij dit de aanleiding is voor een gesprek dat zal gaan over klimaatverandering en passies rondom het verbeteren van de wereld, zal het je vriendin echt geen moer uitmaken of je auto een 1.4 of 2.0 motor heeft.

Je apparaat-maat

Dat je een beetje een apparaat bij je hebt, is mooi meegenomen. Echter, wanneer je de handleiding totaal verkeerd hebt begrepen, zal je weinig indruk maken op een vrouw. Maak je overigens ook niet te druk over hoe lang je het volhoudt. Doe het gewoon goed. Als je echt iets wil bewijzen, doe je best en laat zien hoe lang je het voorspel interessant houdt.

chick-4

Geld

Dat je de Zuidas uitspeelt, je vader belangrijk is en je iedere vrijdagmiddag alle rondjes voor iedereen betaalt, is helemaal mooi, maar zal haar weinig uitmaken. Dat je hard werkt en ambities hebt, zal meer indruk op haar maken dan de hoeveelheid geld dat je hebt. Een kneus met veel geld is nog steeds een kneus.