Houd van de kleine dingen

‘Wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd’. Veel koppels nemen hun partner voor lief en vergeten de kleine dingen waardoor ze in eerste instantie verliefd zijn geworden. Het is juist zo belangrijk om deze kleine dingen te onthouden, om te zorgen dat het vuur tussen jullie blijft branden.

Waardeer elkaar

Neem je partner niet zomaar voor lief, alleen omdat ze nu bij je hoort. Waardeer alle kleine dingen die je voor elkaar doet. Van voor de ander koken tot zomaar een dagje weg. Vergeet niet om elkaar te laten weten hoe blij je met elkaar bent.

Praat over irritaties

Veel getrouwde stellen of stellen die een aantal jaren samen zijn, krijgen steeds meer irritaties naar elkaar toe. Dingen die je eerst zo leuk aan elkaar vond, veranderen in irritaties, maar waarom? Praat hierover met elkaar en houd niet op met moeite voor elkaar te doen. Wanneer je de irritaties laat voor wat ze zijn en er niet over praat, zullen ze alleen maar erger worden. Denk je dat de liefde echt over is, check dan deze 7 tekenen dat je in een slechte relatie zit.

Verras elkaar

Kleine of grote verrassingen, ze kunnen zoveel doen voor je relatie. Al is het maar een massage na een lange dag werken of een diner bij haar favoriete restaurant, je zult merken dat ze dit heel erg waardeert.

gewoontes-date-huwelijk-manman

Laat zien hoeveel je van elkaar houdt

Veel relaties worden eerder een gewoonte naarmate je langer bij elkaar bent. Laat zien hoeveel je van elkaar houd, ook wanneer je al twintig jaar samen bent. Een kus als ze thuis komt of zomaar een knuffel, de kleine gebaren kunnen al een groot verschil maken.

Ga samen iets leuks doen

Dat je al een aantal jaren samen bent hoeft niet te betekenen dat jullie iedere avond samen op de bank moeten doorbrengen. Blijf leuke dingen doen. Ga bijvoorbeeld minimaal een keer in de maand samen naar de bioscoop of spreek af dat jullie iedere eerste zaterdag van de maand een nieuw restaurant gaan uittesten. Op deze manier wordt jullie relatie geen sleur van alsmaar dezelfde dingen doen.

Respecteer elkaars vrijheid

Omdat je samenwoont en getrouwd bent hoeft dat niet te betekenen dat je nooit meer iets met je vrienden kunt gaan doen. Respecteer elkaars vrijheid en ga ook ooit wat doen zonder elkaar.