Telefoon checken zodra je wakker wordt

Het lijkt misschien een klein detail, maar dit kan je daadwerkelijk tegenhouden om succesvol te worden. Er zijn veel verschillen tussen succesvolle mensen, maar wat ze allemaal gemeen hebben is dat ze hun ochtend indelen zoals zij het willen en zich hierbij niet laten afleiden door hun telefoon. Hoe jij aan je dag begint is namelijk ontzettend belangrijk in hoe effectief jij de rest van de dag werkt. Als jij je dag begint met een uur op je telefoon zitten, belooft dat niet veel goeds.

Succesvol worden

Te veel praten, te weinig luisteren

Als jij altijd aan het woord bent, zal je waarschijnlijk niet al te veel leren. Je zegt namelijk alleen maar dingen die je al weet. Als je luistert zal je nieuwe dingen horen waardoor je in staat gesteld zal worden om te leren. Probeer dus niet het woord te nemen als je niks zinnigs te zeggen hebt. Dan kan je maar beter aandachtig luisteren. Geef daarnaast iemand anders de tijd om zijn verhaal te doen. Als je een persoon onderbreekt zal je misschien wel een wijze les mislopen.

Social media houdt je tegen om succesvol te worden

Waarschijnlijk hoeven wij je niet te vertellen dat jij te veel tijd besteed aan social media. En wees nou eens eerlijk, wat heeft al deze besteedde tijd je eigenlijk opgeleverd? Social media is erg verslavend en helpt je maar weinig. Deze tijd kan je beter besteden om aan jezelf te werken. Zo zorg je ervoor dat social media je minder afleidt.

Catch me if you can

Altijd van het slechtste uitgaan

Je kan altijd van het beste uitgaan of altijd van het slechtste uitgaan. Nu zeggen we niet dat je gevaren moet negeren, maar je moet je ogen ook niet sluiten voor mooie kansen. Daar komen soms helaas ook kleine risico’s bij kijken. Als je altijd van het slechtste uitgaat heb je geen kans om te groeien, en daar gaat het juist allemaal om.

Ook televisie kijken houdt je tegen om succesvol te worden

Het maakt bij deze niet zo veel uit of het om televisie, Netflix of een andere streamingsdienst gaat. Feit is dat mensen hier tegenwoordig veel tijd aan besteden. Echter helpt het jou persoonlijk waarschijnlijk niet erg veel vooruit. Je kan dus maar beter stoppen met het bingewatchen van die ene serie, hoe leuk die wel niet is.

Als jij deze gewoontes kan doorbreken staat niks jou in de weg om succesvol te worden!