In de oude HM Prison Pentridge gevangenis zul je binnenkort geen levensgevaarlijke criminelen meer tegenkomen. De voormalige penitaire inrichting ondergaat een complete metamorfose en zal sinds 1997 weer een nieuwe functie krijgen: het wordt een waanzinnig luxe bioscoop.

De gevangenis die uit 1851 stamt is na de sluiting opgenomen in het Victorian Heritage Register en is zodoende beschermd als onderdeel van de geschiedenis. Als onderdeel van een omvangrijk herstructureringsproject gaat men voortvarend aan de slag en wordt er een compleet nieuwe wijk gebouwd. Een mooie, moderne bioscoop past dus prima binnen die plannen.

Nieuw project

Het project waar de verbouwing van de voormalige gevangenis deel van uit maakt is op zijn zachts gezegd indrukwekkend. Tal van nieuwe gebouwen worden gerealiseerd om het geheel een aangename uitstraling te geven. Zo komt er een reusachtig piazza van ruim 6.500 vierkante meter. Men pakt dit niet alleen voortvarend aan, er wordt ook rekening gehouden met de geschiedenis van het gebied. Zo oogt het van binnen ultramodern, maar is de uiterlijke vormgeving een duidelijke verwijzing naar het verleden. Een naam voor de nieuwe bioscoop heeft men in ieder geval al wel gevonden: Pentridge Cinema.

luxe bioscoop

Van gevangenis tot luxe bioscoop

De term bioscoop is overigens niet geheel terecht. Het is met ruim 15 filmzalen eerder een cinematografisch walhalla voor de filmliefhebber. Op het gebied van de veiligheid laat men in ieder geval niets aan het toeval over, bovendien zal er sprake zijn van een ongekend serviceniveau. In totaal kunnen er maar liefst 1100 toeschouwers terecht en wordt iedereen persoonlijk naar de gewenste zitplaats begeleid. Reserveren doe je telefonisch en in het complex kun je geheel contactloos betalen.

De mega bioscoop zal gerealiseerd worden door Palace Cinemas en men zal als we de plannen mogen geloven, de oude gevangenis zoveel mogelijk in tact laten. Dat een kaartje niet bijzonder goed koop zal zijn mag duidelijk worden als je de onderstaande foto’s bekijkt. Wanneer de grote opening plaats zal vinden is nog niet bekend.