Het onderzoek

Volgens het onderzoek is trouwen goed voor je algemene gezondheid. Wanneer je een risico hebt op bepaalde gezondheidsproblemen, zoals een hoog cholesterol of diabetes, zal het je kans op het niet krijgen van deze gezondheidsproblemen een boost geven. Het onderzoek, gehouden onder bijna een miljoen volwassenen uit de UK, liet zien dat degene die getrouwd waren de ander meer stimuleerden om voor zichzelf te zorgen dan degene die single waren.

Positieve effecten van getrouwd zijn

Trouwen laat je dus niet alleen nog meer verbonden met elkaar voelen, het zorgt er ook voor dat je minder kans hebt op bepaalde gezondheidsproblemen. Wanneer we deze achterliggende gedachte even loslaten, weten we dat er iets positiefs aan trouwen is dat beschermend werkt. Nu willen we niet zeggen dat iedereen massaal moet gaan trouwen, omdat dit volgens het onderzoek goed is voor je gezondheid. Maar het is wel belangrijk om je te realiseren wat de positieve effecten van trouwen zijn. En dit geldt niet alleen voor het trouwen zelf, ook geliefden, vrienden en familie bezorgen je heel veel positiviteit waar jij een boost van krijgt.

Foto via
Foto via

Nu verwachten de onderzoekers dat het hebben van een speciaal persoon in je leven de onderliggende factor is voor een goede gezondheid. Je hoeft dus niet je vriendin op stel en sprong ten huwelijk te vragen, alleen omdat getrouwd zijn beter zou zijn voor je gezondheid. Trouwen doe je uiteindelijk toch wanneer jij er klaar voor bent en niet omdat de wetenschap het zegt of omdat al je vrienden gaan trouwen en kinderen krijgen.