Tips om het gesprek gaande te houden tijdens een date

Er is niets erger dan op een eerste afspraakje te moeten lijden onder ongemakkelijke stiltes, terwijl jullie een gesprek proberen te houden. Wanneer je met een nieuwe persoon op stap gaat kan het wel spannend zijn. Maar hoe geweldig zou het zijn als jullie gesprek aan één stuk door kan gaan? Mocht je dit nog lastig vinden, dan hebben wij enkele tips om het gesprek gaande te houden en op zoek te gaan naar jullie connectie.

 

1. Geef toe dat je nerveus bent

Er is een hele grote kans dat je date ook nerveus is, dus het kan een uitstekende ijsbreker zijn om dat toe te geven. Eerlijk zijn is belangrijk en je date laten weten hoe jij je voelt kan helpen om wat van de nerveusheid weg te halen. Zorg er wel voor dat het gesprek nog steeds over het leren kennen van elkaar gaat. Maar met een ijsbreker als dit, hoef jij je in ieder geval niet meer te schamen.

2. Stel vragen aan je date

Dit is een voor de hand liggende, maar het is echt belangrijk. Een eenvoudige vuistregel om te hanteren als je niet weet wat je moet zeggen tegen je date: stel haar gewoon een vraag over zichzelf. Probeer de vraag wel open te houden, zodat het niet eindigt bij enkel een ja of nee. Vraag naar haar werk, waarom ze het leuk of vervelend vindt of naar haar hobby’s. Wie weet komen jullie achter gemeenschappelijke passies en dat zal het gesprek zeker aangenaam en gaande houden.

Wil je nog meer voorbeelden: met deze vragen scoor je altijd punten tijdens een eerste date.

Zo hou je een gesprek gaande tijdens een date

3. Een leugentje voor eigen bestwil is een no-go

Als we proberen aardig gevonden te worden, kunnen we bepaalde feiten over onszelf overdrijven. Dit kan van alles zijn. Denk aan zeggen dat je een onwijs goede kok bent, maar eigenlijk leeft op het bestellen van eten. De waarheid zelfs maar een beetje verdraaien op een eerste afspraakje betekent dat je een mogelijke relatie begint met een leugen. Als je blijft daten, zal de waarheid uiteindelijk naar boven komen en laten we eerlijk zijn dat is gewoon niet top.

4. Praat niet negatief over jezelf

Laten we heel eerlijk zijn, mensen die alleen maar slecht over zichzelf praten zijn vervelend. Bescheidenheid is aantrekkelijk, maar een laag gevoel van eigenwaarde is dat niet. Het zal je wanhopig laten lijken voor complimenten en sympathie. Grapjes maken over hoe slecht je bent in daten is ook een grote afknapper. Het is oké om toe te geven dat je nerveus bent, maar iemand op een eerste date vertellen dat je slecht bent in daten doodt elke interesse of motivatie die de andere persoon misschien had. Ben gewoon lekker jezelf en laat je van je goede kant zien.

5. Heb plezier tijdens je date

Dit is waarschijnlijk de belangrijkste van allemaal: geniet van je date. Het hele date-idee moet leuk blijven, dus geniet er lekker van. Hoe leuk zou het zijn als je een echte verbinding met iemand krijgt? Het gesprek zal lekker vloeien, dus jij hoeft je nergens zorgen om te maken.

Bekijk ook 10 leuke date-ideeën voor een avondje thuis.