Deze YouTuber (Aseel Soueid) heeft al veel extreme diëten geprobeerd op zijn kanaal, zoals eten als de ster uit de nieuwe Batman-film Robert Pattinson, zwaargewicht bokser Deontay Wilder, pro-worstelaar Roman Reigns en Dwayne ‘The Rock’ Johnson. Dit keer ging hij een van zijn zwaarste uitdagingen ooit aan met betrekking tot zijn eetgedrag.

Dieet van Helmut Strebl, de gespierdste man ter wereld

Ditmaal heeft hij een video gemaakt geïnspireerd op het dieet van Helmut Strebl, de ‘gespierdste man ter wereld’. Deze bodybuilder beschikt over een vetpercentage van slechts 3%. Hiermee is hij ogenschijnlijk de meest afgetrainde man ter wereld. Voor ontbijt eet Strebl 120 gram kipfilet, 5 grote eieren (zonder eigeel), een volledig ei en 3 bagels. Alleen zijn ontbijt is zodoende al 1.242 calorieën. Daarna neemt hij een shake met maaltijdvervangers met twee schepjes proteïnepoeder en 3 bananen (515 calorieën). ‘Hoe Helmut zijn calorieën zo drinkt, vooral 80 gram koolhydraten: ik heb geen flauw idee’, vertelt Soueid erover.

Zijn derde maaltijd bestaat uit kalkoen en rijst (525 calorieën). De vierde en vijfde maaltijden bestaan uit rijst, 170 gram kip, vis of kalkoen. Een uur later volgt dan de zesde maaltijd: 10 eitjes en 4 sneetjes toast. In totaal heeft hij dus zo’n 3.783 calorieën verorberd in die dag. De YouTuber vraagt zich dan ook af hoe hij dit allemaal naar binnen werkt en nog steeds zo afgetraind is en een laag vetpercentage heeft.

Bekijk hieronder de video van Aseel Soueid:

 

Lees ook: Het opvallende dieet waarmee Adele 45 kilo is afgevallen