Adele’s opvallende gewichtsverlies

Toen zangeres Adele een comeback maakte, viel het veel mensen al gauw op dat ze afgevallen was. De zangeres viel in twee jaar in totaal ongeveer 45 kilo af, al is dat maar een schatting. Adele is alleen geen fan van het soort dieet waarbij je alle ongezonde dingen moet laten staan. Af en toe kipnuggets of een Big Mac gingen er dus wel in en ook de alcohol werd niet volledig opzij gezet. Zelf schreef ze het vooral toe aan dagelijks sporten, maar volgens geruchten zou Adele het Sirtfood dieet gedaan hebben.

Wat is het Sirtfood dieet?

Het Sirtfood dieet is vrij opmerkelijk. Het is bedacht door de Britten Aidan Goggins en Glen Matten. Het dieet is gebaseerd op een groep eiwitten, sirtuïne, die onder andere je metabolisme reguleren. Deze sirtuïne zouden je helpen vetverbranding. Volgens de bedenkers activeer je met het je dieet je “slanke genen”. Er zijn bij het Sirtfood dieet een aantal voedingsmiddelen waarvan je een stuk meer moet gaan eten. Daaronder vallen fruit zoals appels, blauwe bessen en aardbeien, maar ook meer opmerkelijke voedingsmiddelen. Bijvoorbeeld rode wijn, pure chocolade, matcha en boekweit. In totaal zijn er twintig etenswaren die bij de lijst van ‘top sirtfoods’ horen.

Het dieet bestaat uit twee fases. Eerst eet je een week heel weinig calorieën (1000-1500) en drink je vooral de ‘green juice‘, een recept dat bij het dieet hoort. De tweede fase duurt twee weken, waarbij je drie maaltijden met sirtfood en een green juice per dag eet. In hun boek voorzien de bedenkers je verschillende recepten, waarbij ook andere ingrediënten gebruikt worden. Natuurlijk kun je ook na fase twee doorgaan met het dieet en er je nieuwe levensstijl van maken. Overigens is niet iedereen er even positief over. De recepten zouden te moeilijk zijn en ook vanuit een wetenschappelijk oogpunt zetten sommige mensen er hun vraagtekens bij.