Wie is Emma Wortelboer?

Emma Wortelboer was eigenlijk een van de minder bekende presentators op de Nederlandse tv. Zo presenteerde ze al enige tijd het programma Spuiten en Slikken tot 2018. Dit programma ging vervolgens verder op YouTube en inmiddels kent heel Nederland haar naam.

De presentatrice is geboren in Deventer en heeft in tegenstelling tot veel media persoonlijkheden geen journalistieke opleiding. Sterker nog, veel verder dan de HAVO kwam ze niet, maar dat weerhield haar er niet van om haar geluk te beproeven in Hilversum. Zo werd zij in 2015 aangenomen op de BNN University en vanaf dat moment ging het hard. Na haar presentatiewerk voor Spuiten en Slikken ging ze aan de slag bij DWDD waar ze verantwoordelijk was voor Yung DWDD.

Dat ze volledig bevangen is door het Nederlandse media landschap is inmiddels duidelijk. Ze beperkt zich niet tot het traditionele medium van de tv, maar slaat haar vleugels ook uit op YouTube. Op het social mediakanaal heeft ze haar eigen programma onder de naam ‘Emma’s Peepshow’. Het zal je dan ook niet verbazen dat het in dat programma gaat over tal van bijzondere onderwerpen zoals seks, liefde en je lichaam. Kortom, alles komt aan bod van zoenen tot ongesteldheid en alles wat daar tussen zit.

Haar echte moment dateert echter van 2019 toen ze namens Nederland de punten mocht verdelen. Nu is dat niet echt een moment wat veel impact genereert, behalve als je Emma Wortelboer heet. Toen bleek dat de Nederlandse inzending het boven verwachting goed deed liet ze dat om geheel eigen wijze weten. Haar gillende enthousiasme staat bij menig kijker nog altijd op het netvlies gegrift en wat Emma betreft blijft het bij een eenmalig gebeuren.

 

Emma is echter van meer markten thuis en dat bleek wel tijdens de laatste verkiezingen voor de Tweede Kamer. Zo werden er tal van politici geïnterviewd en alhoewel dat redelijk goed ging, bleek het interviewen van Thierry Baudet een hele uitdaging. Volgens de voorman van FvD was het zelfs irritant. Hij vond haar allesbehalve geïnteresseerd en empathisch en liet dat duidelijk blijken. Voor Emma was dat een bijzondere ervaring waar ze zich niet op had kunnen voorbereiden en ondanks haar pogingen om toch tot een interessant gesprek te komen vond Baudet het genoeg geweest en verliet het gesprek.

Op Instagram is ze populair

Inmiddels weet Emma ook op een andere manier haar fans te verwennen. Op Instagram geeft ze een meer dan interessante inkijkje in haar leven. Dat blijkt bijzonder succesvol te zijn als we kijken naar het aantal volgers: maar liefst 107.000. Dat is niet zo heel vreemd als je haar content bekijkt. Het is net niet te gewaagd, maar het laat weinig aan de verbeelding over. Blijkbaar heeft haar vriend Tomer er geen problemen mee dat heel Nederland haar rondingen kan bewonderen. Kortom, neem gerust een kijkje en ga haar ook volgen.

Emma Wortelboer is dus niet langer beschikbaar om mee te daten en is al jaren gelukkig met haar vriend Tomer. Alhoewel ze zichzelf redelijk bloot geeft op Instagram, geldt dat niet voor haar relatie. Wat we wel weten is dat Tomer ook bij BNNVARA werkt, maar dan als regisseur. Mogelijk verdient hij in ieder geval een stuk minder dan de 70.000 euro die Emma bruto verdient. Dat klinkt best lekker als je nog geen 27 jaar oud bent, maar het stel leeft vrij bescheiden. Geen dure villa in het Gooi, maar een eenvoudig eenkamerappartement in Amsterdam. Bescheidenheid siert de mens zullen we maar zeggen.

Zie hieronder een aantal foto’s van de Instagram van Emma Wortelboer: