Gerard Butler steelt de show in Greenland 

In Greenland, de nieuwe rampenfilm met Gerard Butler in de hoofdrol, vergaat de wereld niet meteen. Kometen in de ruimte lijken op de aarde af te komen, maar naar alle verwachtingen zullen ze in de oceaan storten. Het is dus vooral een interessant natuurfenomeen om te volgen op de televisie.

Natuurlijk eindigt de film daar niet mee. Steeds meer kometen komen op de aarde af én landen op het land in plaats van in het water. Dat zorgt al gauw voor paniek.

Greenland

Op de vlucht voor neerstortende kometen

John Garrity (Gerard Butler) beseft dat zijn familie in gevaar is. Met zijn vrouw en zoon probeert hij in veiligheid te komen, maar ze zijn zeker niet de enige met dit idee. Vliegtuigen worden bestormd en lange files zorgen ervoor dat vluchten minder makkelijk is dan gedacht. Ondertussen verandert de aarde in één grote vuurzee. Al hun hoop is gevestigd op een bunker.

Zoals in veel rampenfilms gaat hun tocht naar de bunker gepaard met vele bijna-dood-ervaringen, waarbij we auto’s tussen neerstortende kometen zien rijden. Wanneer de familie wordt gescheiden van elkaar, is hun hereniging onzeker. Zullen ze gezamenlijk de bunker kunnen bereiken?

Greenland

Goede scores op IMDb en Rotten Tomatoes voor Greenland

We kunnen Greenland niet in de bioscopen verwachten, maar op Amazon Prime Video. Jammer, want zo’n actiefilm doet het altijd goed op het witte doek. Op IMDb heeft de film een voorlopige score als 6.4. Op Rotten Tomatoes krijgt Greenland voorlopig een 100% score van recensenten, wat betekent dat elke gerenommeerde recensent een positieve score heeft gegeven. We moeten er wel bij zeggen dat dit er voorlopig pas 6 zijn.

 

Gerard Butler kennen we al jaren als actieheld. Hij is onder andere te zien in de ‘Fallen’-franchise, met films zoals Olympus Has Fallen. Die filmreeks is één van de 10 vette filmreeksen op Netflix.