Vooral de kou in de winter kan er voor zorgen dat we geen zin hebben om naar de sportschool te gaan. Helaas, de kou op zich is geen goede reden om die work-out te skippen. Tenzij die kou ervoor heeft gezorgd dat je verkouden bent geworden. En dan ben je dus verkouden en word jij geconfronteerd met het dilemma: ga je naar de sportschool of ga je niet naar de sportschool?

Work-out skippen

Hoewel het tijdens een verkoudheid goed is om te zweten, is het twijfelachtig of het verstandig is of je ook echt moet gaan sporten terwijl je verkouden bent. Een groot deel hiervan hangt af van het soort oefeningen dat je gaat doen. Over het algemeen is aangetoond dat activiteiten met lage intensiteit zoals wandelen en yoga, de immuniteit verhogen en zelfs kunnen helpen om sneller beter te worden. Oefeningen met hoge intensiteit zoals een lange cardiotraining of een zware krachttraining schaden het immuunsysteem juist en zullen het herstel alleen maar vertragen.

work-out man man 01

Dit betekent dus niet dat je bij elke keer dat je niest moet gaan roepen dat je niet naar de sportschool kan. Jij kent je lichaam het beste en weet dus wat het aankan. Als jij je echt slecht voelt, blijf dan gewoon in bed liggen en geef je lichaam de tijd om zich te herstellen.

Niet ziek and ready to hit the gym? Wij vonden de perfecte sportvoeding: kip en mozzarella proteïnebommetjes uit de oven.