Elk fatsoenlijk persoon beseft dat het niet oké is om te zeggen dat je naar het toilet gaat, om vervolgens gewoon de deur uit te lopen en nooit meer terug te komen. De grote vraag hoe je het dan wel moet doen, blijft lastig. Toch is het simpeler dan je denkt. Er zijn namelijk drie simpele manieren om onder een slechte date uit te komen. Wij zetten ze voor je op een rijtje.

1 Wees eerlijk

It’s as simple as that. Dit is al iets wat we van onze lieve moeders hebben meegekregen gedurende onze opvoeding. Eerlijkheid duurt het langst en in dit geval betekent dat dat jouw date korter duurt. Als je de klik niet voelt, dan is het beter om dit gewoon eerlijk aan te geven. Misschien vindt jouw date het zelf ook wel gewoon helemaal kut en verlos je jullie beide van deze hel. Daarnaast hoef je geen uitgebreide verantwoording te geven, een ‘ik heb het gevoel dat wij niet helemaal bij elkaar passen, voel jij dat ook?’ is al duidelijk genoeg. Hoewel deze optie veruit de makkelijkste is, is het toch moeilijk om dit gesprek aan te gaan.

2 Zeg dat je ergens anders moet zijn

Als je van jezelf weet dat eerlijk zijn in deze situatie te lastig voor je is, kan je het ook op een andere manier aanpakken. Je kan namelijk heel nonchalant vragen wat die persoon van plan is te doen na deze date, zonder dat je het laat lijken alsof je weg wilt. Dus met een ‘ga je straks nog wat leuks doen?’ bereik je al heel veel. Bedenk van te voren natuurlijk wel een goede bezigheid voor jezelf en hou het luchtig. Achteraf zou je dan gewoon netjes aan kunnen geven dat je niet denkt dat er een tweede date in zit.

3 Zit de date uit

Als eerlijk zijn of liegen geen optie is, dan kan je er ook gewoon voor kiezen om de date uit te zitten. Om dit te vergemakkelijken is het beter om voor de eerste date altijd af te spreken om koffie te gaan drinken of iets anders te gaan doen waar je niet per se de hele dag of avond voor nodig hebt. Dineren in een luxe restaurant is dan ook niet zo’n goed idee tijdens de eerste date en een bezoekje aan de dierentuin ook niet. Ook hier geldt dat je wel het gesprek achteraf aan zal moeten gaan, want nee het is niet oké om achteraf gewoon helemaal niks meer van je te laten horen.

slechte date man man

Feit blijft dat je van te voren simpelweg niet weet hoe je deze persoon in het echt zal gaan vinden en daarom bereid jij je altijd voor op het beste en daar hoort een goede outfit ook bij. Ook daar helpen wij je een handje bij. Dit is wat je wel en niet draagt op een eerste date.