Een behoorlijke stijging in huurprijs

Net als bij ons in Nederland lijken de huurprijzen in Londen ook behoorlijk gestegen te zijn. Wonen in de wereldstad is zeker voor starters en studenten behoorlijk in trek. Niet voor niks dat Londen de duurste stad van Groot-Brittannië is. De gemiddelde huurprijs in Londen is met 6.4% gestegen ten opzichte van vorig jaar. En bovendien, de prijzen logen er een jaar geleden ook al niet om.

Zo’n jaar geleden mocht je voor een gemiddelde woning in Londen al zo’n 1.991 Pond betalen. Dit komt neer op een gemiddeld bedrag per maand in euro’s van maar liefst 2.325,80. In 2024 ligt dit bedrag dus nóg hoger. Gemiddeld gezien betaal je voor een woning in Londen zo’n 2.119 Pond. Dat betekent dat de gemiddelde huurprijs in Londen in 2024 om en nabij de 2.4753 euro kost. Zelfs de gemiddelde huurprijs van Amsterdam met 2.275 euro per maand is hiermee in vergelijking laag.

De huurprijzen in Londen verschillen per gedeelte van de stad

Niet ieder gedeelte van Londen is even duur. Je kan je voorstellen dat het centrum een stuk aantrekkelijker is om te wonen, dan een iets minder nette achterbuurt. De goedkoopste wijk in Londen om te wonen is Bexley. Hier bedraagt de gemiddelde huurprijs ongeveer 1.520 pond (omgerekend 1.775 euro).

De duurste wijken om te wonen in Londen zijn Kensington en Chelsea. De huurprijzen in deze wijk liegen er ook absoluut niet om. Het gaat hier om een bedrag van maar liefst 3.460 Pond. Omgerekend gaat het hier om een bedrag van 4.041 euro. Jan met de pet kan daar tegenwoordig in ieder geval niet meer zitten.

Al met al kunnen we dus wel stellen dat je diep in de portefeuille moet tasten, wil je een leuke woning huren in Londen. Wil je toch liever in de Nederlandse hoofdstad wonen? Zoveel kost het om in Amsterdam te wonen.