Goedkope woningen in Italië

Vorig jaar besloot de burgemeester van het kleine dorpje Biccari om instapklare woningen voor een kleine € 7.500 aan te bieden. Dit deed hij om de leegloop te compenseren. Maar dit is niet het enige dorpje in Italië dat hier last van heeft. Zo wonen er in het plattelandsdorp Presicce, in het zonnige Apulië, slechts 5.000 mensen. De gemeente is daarom bereid om € 30.000 te geven aan mensen die hier gaan wonen.

 

Welkom in het prachtige Presicce

De meeste woningen in Presicce, die ongeveer te koop staan voor € 25.000, zijn achtergelaten door de originele bewoners. Om het prachtige geldbedrag te bemachtigen moet je wel aan een paar eisen voldoen. Zo moet je bijvoorbeeld een woning kopen die voor 1991 is gebouwd. Daarnaast moet je er wel echt zelf gaan wonen en het niet alleen gebruiken als vakantiehuisje.

Voldoe je hieraan? Dan heb je een paar duizend euro op je rekening staan om een nieuw leven op te bouwen in het zonnige Italië. Wat het misschien nog mooier maakt, is dat het dorp op fietsafstand ligt van de toeristische stranden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ViVoPuglia (@vivopuglia)

Financiering van het project

Gemeenteraadslid Alfredo Palese vertelde aan CNN: “Er zijn veel lege woningen in ons historische centrum die we graag opnieuw bewoond zouden zien. Het is jammer om te zien hoe onze oude districten vol geschiedenis, prachtige architectuur en kunst langzaam maar zeker leeglopen.” Verder meldde hij het volgende over de financiering: “De totale financiering wordt in tweeën gesplitst: het gaat deels naar het kopen van een oud huis en deels naar het restylen ervan, indien nodig.

Ook zegt Palese dat een fusie in 2019 met het aangrenzende dorp Acquarica extra geld heeft opgeleverd om ervoor te zorgen dat het project nog jaren kan doorgaan. “Na de fusie zal ons samengevoegde dorp, volgens de Italiaanse wet, ongeveer € 1.000.000 per jaar krijgen voor meerdere jaren, die we van plan zijn te investeren om de oude wijk nieuw leven in te blazen.” Als je interesse hebt om de grens over te gaan, kun je meer informatie vinden op de website van de gemeente.

Wil jij als wijnliefhebber nou naar Italië verhuizen? Check dan dit Italiaanse landgoed met prosecco-wijngaard.