Prosecco-wijngaard in Italië

‘Dromen zijn bedrog’, zong Marco Borsato ooit in een uitverkochte Ziggo Dome. Maar dat geldt niet voor de bewoners van dit historische landgoed in het noordoosten van Italië. Het gaat om een wijngaard gelegen in de provincie Pordenone, met ongeveer 20 hectare beschikbaar voor de productie van niets meer en niets minder dan prosecco.

 

Bij het woord ‘wijngaard’ wordt jouw visualisatie wellicht beperkt tot een landhuis met ernaast een groot veld gevuld met druivenstruiken. Think again, want dat is in dit geval een compleet verkeerde inschatting. Dit landgoed is onvoorstelbaar groot en te bewonen met je hele familie, of twee of tien. Geniet met z’n allen oneindig van lekkere wijnen aangevuld met een plankje kaas en een heerlijk bakje olijven.

Pordenone

Een wijngaard zo groot als een dorp

Het is gigantisch, dit stuk grondgebied op het platteland van Friuli-Venezia Giulia. Wat mag je er allemaal van verwachten? Denk aan tien verschillende historische huizen, een zwembad, tuin ter grootte van een voetbalveld, faciliteiten voor paardenhouders en – uiteraard niet te vergeten – een wijngaard van ongeveer 20 hectare groot. In alle huizen vind je samen opgeteld 30 slaapkamers en 29 badkamers. Dit hele ‘dorp’ neemt in totaal ongeveer 100.000 vierkante meter in beslag.

De prosecco wijngaard is uiteraard waar het allemaal om draait. In de wijngaard worden jaarlijks ongeveer 400 ton Glera druiven geproduceerd die worden omgezet tot een mousserende wijn.

Huren of kopen?

Op dit moment is de wijngaard een accommodatie bedrijf waarbij onder andere grote evenementen worden georganiseerd. Plan er je bruiloft of organiseer er een weekend weg met je hele bedrijf.

Ben je verkocht en is huren niet genoeg? Kopen kan ook, maar dan wordt het misschien tijd voor een sugar mommy want deze prosecco wijngaard staat op de markt voor maar liefst 11,5 miljoen euro. Eenmaal de handtekening gezet raden wij je aan zelf plaats te nemen in het meest prestigieuze huis van de tien. De schitterende 18e-eeuwse hoofdvilla genaamd Gastaldia licht in het centrum van het landgoed.

wijngaard italie

In het hoofdhuis is ook een evenementenhal aanwezig en een professionele keuken. Verder vind je er 13 slaapkamers en 15 badkamers, je wil natuurlijk niet hebben dat mensen op elkaar moeten wachten wanneer ze hun tanden willen poetsen.

Ben jij fan maar kan je het helaas niet betalen? Check dan ook even dit zieke Airbnb optrekje in Italië.