Hoeveel verdient Joost Klein met zijn hit Europapa?

Joost Klein staat op het punt om het wereldpodium van het Eurovisie Songfestival te betreden met zijn aanstekelijke deuntje Europapa. Het nummer heeft al flink wat aandacht weten te trekken.

Europapa heeft zich met bijna 47 miljoen streams op Spotify al stevig in de oren en ogen van de wereld genesteld. Een nummer dat geliefd én bekritiseerd wordt, maar wat betekent dit voor de portemonnee van Joost Klein?

Hoewel het nummer een ware hit is en overal te horen is, komt het harde geld niet direct binnenstromen voor Joost. Voor elke stream op Spotify ontvangt hij slechts een fractie van een euro, wat tot nu toe neerkomt op een bescheiden bedrag van ongeveer € 164.500,- (op basis van de 47 miljoen streams). Een aanzienlijk bedrag, maar nog ver verwijderd van de ultieme populariteit van het nummer.

Pech langs de weg naar Malmö

De artiest krijgt geen financiële beloning voor de enorme populariteit van zijn nummer op YouTube, omdat het op het officiële kanaal van het Eurovisie Songfestival staat. Alle inkomsten gaan naar het evenement, niet naar Joost Klein zelf. Dit is teleurstellend voor hem, maar desondanks blijft zijn nummer, Europapa, populair en geliefd bij het publiek.

Voorlopig blijft Joost Klein simpelweg Joost Klein, zonder een plotse financiële onafhankelijkheid te ervaren door zijn muziek. Maar laten we eerlijk zijn, is dat niet een deel van zijn charme? Dus laten we voor nu gewoon blijven genieten van zijn muziek, zonder ons zorgen te maken over wat de toekomst brengt. En als het Eurovisie-podium van de finale hem roept, laten we dan allemaal achter hem staan en hem het succes gunnen dat hij verdient.