Floyd Mayweather tegen Logan Paul

Het was nogal opmerkelijk dat iemand met een status zoals die van Floyd Mayweather terugkeert uit zijn pensioen om te vechten tegen een Youtuber, maar het gaat toch echt gebeuren. Hoewel Logan Paul niet wordt gezien als de beste boxer, heeft hij wel een heel imperium voor zichzelf opgebouwd. Daardoor kan hij heel wat geld op het spel zetten en met een naam als Floyd Mayweather trek je wel de sponsoren. Het is voor de eer natuurlijk altijd mooi om te winnen, maar voor het geld maakt het niks uit. Beide heren stappen dankzij kijkers en sponsoren met heel wat extra cash de ring uit.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Floyd Mayweather (@floydmayweather)

Het gevecht van Logan Paul tegen Ben Askren

Eerder vocht Logan Paul tegen Ben Askren. Nu was dit niet de hoogst aangeschreven UFC fighter, maar alsnog een echte professional. Niemand ging ervan uit dat hij verslagen zou worden door Logan Paul, maar dat gebeurde dus wel. Ben Askren werd simpel tegen de grond geslagen. Uiteindelijk ging het gerucht dat hij een miljoenenbonus zou krijgen, wanneer hij zou verliezen. Het is de vraag of dit ook het geval is bij Floyd Mayweather.

Hoeveel geld krijgt Floyd Mayweather voor het gevecht?

Tijdens een interview op Tiktok legt Floyd Mayweather zijn beweegredenen uit. Hij had ook kunnen kiezen voor een gevecht tegen een professionele boxer. Hier zou  hij ongeveer 35 tot 50 miljoen dollar mee verdienen. Hij had dan weer zwaar moeten trainen en zich opnieuw moeten geven. Tijdens een gevecht met Logan Paul kan de box-legende meer dan 100 miljoen dollar verdienen en kan hij er op een ontspannen manier naartoe werken, omdat Logan Paul niet echt een grote uitdaging lijkt voor Mayweather. Sommige mensen zijn verbaasd over de keuze van Floyd Mayweather, maar de wedstrijd moet nog maar eens blijken in hoeverre Logan Paul concurrentie is voor de bokslegende.

De controversie rondom Logan Paul speelt al langer, maar laait ook bij dit gevecht weer op. Veel professionele boksers die op een hoger niveau vechten verdienen minder dan de YouTuber. Het voelt voor deze mensen oneerlijk dat een of andere Youtuber nu veel meer geld pakt. Tegen een legende als Mayweather vechten is voor vele boxers ook een soort eer, waar naartoe gewerkt moet worden. Logan Paul slaat dit hele proces over en krijgt grote tegenstanders omdat hij nu veel meer geld kan bieden. Sommige vinden dit ronduit schadelijk voor de sport.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jake Paul (@jakepaul)

Gevecht tijdens de persconferentie

Het is dus een grote show waarbij Floyd Mayweather geen sportieve eer valt te halen. Bij de persconferentie ontstond er al een vechtpartij. Het broertje van Logan Paul stal tijdens het gevecht Mayweather zijn pet en sprak de woorden “Gotcha Hat”. Een paar dagen later was er zelfs een kledinglijn met deze woorden erop, want ja dat geld moet natuurlijk ergens vandaan komen. Voor het geld hoeft Floyd Mayweather het eigenlijk ook niet meer te doen, de boxer heeft al een vermogen waar de meeste atleten alleen maar van kunnen dromen.