Speciaal voor jullie zijn we op zoek gegaan naar het antwoord. Met pijn in ons hart zijn we tot de conclusie gekomen dat er inderdaad een kans bestaat dat jij met en gebroken penis naar je werk moet. Dit kan komen door onvoorzichtig gedrag, maar ook door dit seks standje.

Kan je jouw penis breken?

Het lijkt er af en toe misschien wel op, maar een penis heeft geen bot. Toch kan jij je penis wel ‘breken’. Dit kan alleen gebeuren in erectie. Bij een te grote buiging, meestal bij geslachtsgemeenschap, komt er te veel spanning bij kijken. Hierdoor kunnen de wanden van de zwellichamen scheuren. Het resultaat hiervan is dat dit een heftige pijn kan opleveren.

Hoe ontstaat een gebroken penis?

Zoals al eerder aangegeven ontstaat een penisbreuk voornamelijk in erectie tijdens een vrijpartij. De manier waarop het vaak voorkomt is omdat de penis niet de vagina binnendringt, maar op een schaambeen stuit. Hierdoor komt er een onverwachte klap op de penis waardoor een penisbreuk het gevolg kan zijn.

Wanneer is de kans op een penisbreuk het grootst?

Er zijn een aantal risico’s waarbij de penisbreuk het vaakst voorkomt. Dit zijn drie risico’s waar je even goed op moet letten.

  • Ongewone plekken: Het is misschien wel spannend om op bijzondere plekken te vrijen. Toch zouden de breuken meer voorkomen op plekken zoals in de keuken, werkplek of in de auto.
  • Women on top: Ongeveer de helft van de gevallen komt voor wanneer de vrouw op de man zit. Niet op schoot, maar wel tijdens de geslachtsgemeenschap. Naast de vrouw bovenop zijn er een aantal gevaarlijke standjes die er ervoor kunnen zorgen dat de kans op een gebroken penis vergroot. Let hier dus even goed op!
  • Vreemdgaan: Natuurlijk is dit niet helemaal de bedoeling, maar toch komt het vaker voor bij mannen die een buiten echtelijke vrijpartij hebben geraadpleegd.

Toch maar even oppassen dus!