Na Game of Thrones

Eerder schreven we je al over de Game of Thrones-achtige serie die bij Netflix in de maak is. Age of Samurai is een serie waar meerdere families namelijk niet om de heerschappij van Westeros, maar om die van Japan strijden. Die serie is gebaseerd op het verhaal van een de stichters van Japan. Hoofdpersonage van die serie is de One-Eyed Dragon, die eigenlijk Date Masamune heet. Masamune vocht zij aan zij met de Warlords in Japan en zou naar verluidt zijn oog zelf verwijderd hebben als kind toen het geïnfecteerd was geraakt. Geen lichtzinnige gast dus.

Game of Thrones

The Witcher

Maar er zijn, zoals je begrijpt, meerdere series die aan de haal gaan met het stempel ‘de nieuwe Game of Thrones.‘ Een serie die zeker een gegadigde is, is een Netflix-serie die in de maak is genaamd The WitcherThe Witcher wordt al vergeleken met Game of Thrones doordat het eveneens fantasy serie is en om dat de serie alles in zich heeft om een hitserie te worden. In The Witcher volgen we namelijk Geralt of Rivia, die jaagt op monsters. Hij krijgt te maken met een wereld waarin mensen vaak nog kwaadaardiger blijken te zijn dan de monster. Hij raakt aangewezen op een krachtige tovenares en een jonge prinses. Samen moeten zij zich een weg door de Continent zien te banen.

Netflix deelde vandaag het onderstaande beeld op Facebook:

the witcher

Een grote naam in de hoofdrol

Nog een reden dan men in The Witcher de nieuwe Game of Thrones ziet, is de cast. Hoewel de rest van de cast niet eens zo heel spetterend is, wordt monsterjager Geralt gespeeld door Henry Cavill. De krachtige, mysterieuze tovenares Yennefer van Vengerberg wordt gespeeld door Anya Chalotra. De rol van de jonge prinses Ciri wordt vertolkt door Freya Allen. De strategie is dus duidelijk: Een grote Hollywood-naam aangevuld met onbekende, maar niet per se ongetalenteerde acteurs. The Witcher wordt gebaseerd op een achtdelige boekenreeks. Genoeg materiaal in ieder geval om van The Witcher een vlammend succes te maken.