Nieuw op Netflix week 27

Ook deze week is het weer feest. Heb jij even genoeg van al dat mooie weer? Of misschien zit je wel liever onder een parasol op het strand te netflixen.  In elk geval, ook in week 27 worden er weer veranderingen doorgevoerd. Daarvan hebben wij vijf titels op een rij gezet. Week 27 loopt van 1 tot en met 7 juli. Het grote nieuws deze week is dat dan toch eindelijk het derde seizoen van populaire serie verschijnt, die stijlvol teruggrijpt naar de Eighties. Misschien is een spraakmakende serie over het Rusland van rond de eeuwwisseling meer jouw ding. Of een Duitse documentaire over hoe gezond melk nu echt is. Uitsmijters deze week: twee blockbusters, waarvan eentje een Marvel-film met Chris Hemsworth. Kijk snel omlaag voor de top 5 nieuw op Netflix van week 27.

 

The Milk System

Melk. Dierlijk product, zuivel, hartstikke natuurlijk. Hartstikke gezond dus ook zou je denken. Een bruine boterham met kaas, een groot glasmelk, daar zal weinig mis mee zijn. De Duitse docu The Milk System (Of: Das Milch System) neemt de proef op de som. Want hoe gezond is melk nu echt? De documentaire behandeld daarnaast de gehele industrie die om de productie van melk bestaat, van NGO’s, lobbyisten, politici en wetenschappers tot de lokale boeren. Wie heeft er het meest profijt van de melkindustrie? En is het huidige systeem nog wel de juiste methode? Nieuw op Netflix vanaf dinsdag 2 juli.

 

The Last Czars

Iets meer dan drie eeuwen lag de macht in Rusland bij de Romanov dysnasty. Tsaar na tsaar bracht de dynastie. Tot het jaar 1917. Bij degenen die goed opgelet hebben, gaat er een belletje rinkelen. Want was er in Rusland in 1917? Juist! De revolutie. De zesdelige miniserie The Last Czars gaat over die roerige tijd van het einde van de Romanov heerschappij. De revolutie zorgde voor veel verandering, tumult, onrust, en werd internationaal nauwlettend in de gaten gehouden. Ook vloeide er veel bloed. Verwacht in deze serie veel spanningen en intriges, een beetje à la The Crown. Nieuw op Netflix vanaf woensdag 3 juli.

 

Stranger Things

Toch eindelijk is het zover. Hier hebben velen op zitten wachten: het nieuwe seizoen van Stranger Things. Deze serie, die zich afspeelt in de fictieve plaats Hawkins, Indiana, in de jaren 80, gaat namelijk haar derde seizoen in. In seizoen één stond de vermissing van een jongen centraal. Daarbij deden er zich bovennatuurlijke verschijnselen zich voor, zoals een meisje met een psychokinetische gave. In het tweede seizoen probeerden de personages hun normale leven weer op te pakken, maar seizoen drie zal laten zien dat dat lang zo makkelijk niet is. Nieuw op Netflix te zien vanaf donderdag 4 juli.

 

Blade Runner 2049

De jaren 80 was ook het tijdperk van de invloedrijke sci-fi Blade Runner. Deze film met Harrison Ford en Rutger Hauer gaat over een blade runner die vier replicants, biotechnisch vormgegeven robots, moet uitschakelen. Vijfentwintig jaar later in 2017 kwam het vervolg Blade Runner 2049 van Denis Villeneuve uit. In dit vervolg is Ryan Gosling agent K., eveneens een blade runner. K komt erachter dat replicants zich wel kunnen voortplanten, iets wat tot dan toe niet voor mogelijk werd gehouden. Het is het begin van een lange en gevaarlijke zoektocht naar de waarheid voor K. Blade Runner 2049 kun je vanaf zondag 7 juli nieuw op Netflix zien.

 

Marvel’s Thor: Ragnarok

Krijg jij maar geen genoeg van de MCU? Dit weekend kom jij aan je trekken bij Netflix. Na de slag bij Sokovia is Thor (Chris Hemsworth) gevangen genomen door de vuurdemoon Surtur. Thor wordt verteld dat Ragnarök eraan zit te komen, wat de vernietiging van zijn wereld Asgard zal betekenen. Thor moet uit alle macht de desastreuze gevolgen van Ragnarök zien te verkomen door de krachtige slechterik Hela (Cate Blanchett). De film krijgt op IMDb een 7,9. Ook is het goede voorbereiding voor als je MiB: International nog wil zien, omdat dit de eerste samenwerking tussen Hemsworth en Tessa Thompson betekende. Nieuw op Netflix vanaf zondag 7 juli.

 

Benieuwd wat er nog meer verschijnt in juli? Bekijk deze lijst van 5 titels die in juli verschijnen.