Nieuwe films op Netflix in juli 2019

We doen het allemaal wel eens, een avond bankhangen en film kijken. Maar dan wil je natuurlijk wel een beetje een prima film als even kan, niet? Gelukkig staan er tussen de 47 titels die Netflix – tot zover – voor juli op de agenda heeft genoeg vette titels. Wij doen er een greep uit  en benoemen vijf films waar je zeker naar uit kan kijken.

Blow

‘Blow’ is de straatnaam, of een van de termen, voor cocaïne. Blow uit 2001 is waarschijnlijk de meest succesvolle en bekendste film van regisseur Ted Demme. Saillant detail gezien het onderwerp van de film: Een jaar later stortte Demme ter aarde en overleed aan de gevolgen van zijn cocaïneverslaving. De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van George Jung, die in Blow gespeeld wordt door Johnny Depp. Ooit was George een van de grootste drugssmokkelaars in de business. Hij was aangesloten bij het Medellín kartel van Pablo Escobar. Vanaf maandag 1 juli bij Netflix te zien.

 

Blade Runner 2049

Dat deze sci-fi van Denis Villeneuve naar Netflix komt, is heel goed nieuws. Blade Runner 2049 is Villeneuve’s meest recente film. De ambitieuze en visueel indrukwekkende film met budget van zo’n 150 miljoen is een vervolg op de cultfilm Blade Runner van Ridley Scott uit 1982. In deze sequel zijn replicants, biotechnisch vormgegeven mensen, tot slaaf gemaakt. K. (Ryan Gosling) is zo’n replicant. K. komt achter een lang verborgen geheim dat zijn leven voorgoed verandert. Ook leuk: Harrison Ford uit de originele film keert terug en de Nederlandse Sylvia Hoeks heeft een relatief grote rol. Zondag 7 juli op Netflix.

Point Blank

De volgende Netflix Original film is aanstaande. Er is een film genaamd Point Blank uit 1967, maar die heeft hier niets mee te maken. In 2000 kwam er een Franse film met dezelfde titel uit. Nu volgt er op die Franse versie een remake voor Netflix. Anthony Mackie speelt verpleger Paul, die zijn zwangere vrouw moet zien te redden van rivaliserende criminelen en afvallige politie als zij ontvoerd wordt. Hiervoor sluit hij zich aan bij een gewonde verdachte in een moordonderzoek (Frank Grillo). Paul hoopt dat als hij de crimineel helpt uit het ziekenhuis te ontsnappen, hij Paul op zijn beurt helpt in de zoektocht naar Pauls vrouw. Op vrijdag 12 juli verschijnt deze actiefilm op Netflix.

 

Pacific Rim

Van regisseur Guillermo del Toro, die in 2017 The Shape of Water maakte, komt deze vette film uit 2013. De film is gecentreerd rond een oorlog die heerst tussen de mensheid en reusachtige zeewezens. Om de strijd met de monsters aan te gaan, wordt er een speciaal wapen ontwikkeld in de vorm van huizenhoge robots. De robots worden bestuurd door twee piloten via een mentale verbinding. Zelfs hiermee lijken de zeemonsters het toch te gaan winnen van de mens. De laatste hoop komt in de vorm van een aan lager wal geraakte oud-piloot (Charlie Hunnam) en een onervaren stagiair (Rinko Kikuchi). Vanaf zaterdag 20 juli te zien op Netflix.

 

The Other Guys

Er zijn nogal wat parodieën op de traditionele buddy cop-film, waarbij twee agenten een duo vormen en een zaak op te lossen krijgen. De meeste van die parodieën zijn een beetje halfbakken, slappe comedyfilms. The Other Guys is een verrassende uitzondering. Will Ferrell en Mark Wahlberg vormen een komische duo, waarbij de chemie tussen de twee acteurs duidelijk merkbaar is. Walherg zou in Ted nog meer laten zien te beschikken over een goed gevoel voor humor, en Ferrell, tja, die is altijd prettig gestoord. The Other Guys is vanaf dinsdag 30 juli te zien.