Game of Thrones spin-off ‘House of the Dragon‘ komt eraan

Game of Thrones gaat over Westeros, een groot koninkrijk waar we verschillende families volgen die allemaal een greep naar de troon doen. We hebben de trouwe en sterke Starks, de listige Lannisters en de Targaryen’s, die een lange familiegeschiedenis van drakenrijders kennen. De focus van House of the Dragon zal zich in het verleden van de serie gaan afspelen. We zien publieksfavorieten als Jon Snow, Tyrion Lannister en Arya Stark dus niet meer terug. In plaats daarvan krijgen we een glimp in de familiestrijd van de Targaryen’s die zich 300 jaar voor de serie afspeelt.

 

Familieruzie wordt uitgevochten met draken

Centraal staat Koning Viserys I. Liefhebbers van Game of Thrones zullen die naam herkennen: Daenerys’ wrede broer heette immers ook zo. Hij werd vernoemd naar zijn voorvader, Viserys I. Dit was de vijfde koning in de Targaryen-stamboom. Als koning was Viserys I niets zoals zijn opvolgers: hij was rechtvaardig en had het beste voor met het koninkrijk. Net als in de oorspronkelijke Game of Thrones blijkt dat meerdere mensen geïnteresseerd zijn op de troon te bestijgen na de dood van Viserys I. Hij had kinderen uit twee huwelijken. Zo komt het dat in de serie zijn dochter uit zijn eerste huwelijk tegenover zijn zoon uit zijn tweede huwelijk komt te staan. Een grote familieoorlog is het gevolg, die uiteraard wordt uitgevochten met behulp van draken, vuur en verwoesting.

Game of Thrones

Dit is wanneer we House of the Dragon kunnen zien

Kijkers die willen weten hoe de ‘Dance of Dragons’ (de naam die aan de oorlog werd gegeven) zich ontwikkeld, moeten nog best lang geduld hebben. Voorlopig staat de spin-off van Game of Thrones namelijk gepland voor een release in 2022. Acteur Paddy Considine is gecast in de rol als Viserys I. Het feit dat de serie zich zo lang voor de originele serie afspeelt, is jammer. Eerder schreven we namelijk al over de 10 knapste vrouwen uit de cast, die we dus niet zullen terugzien. Game of Thrones heeft een steengoede IMDb-score van een 9.3. Het blijft afwachten of de spin-off dat niveau kan evenaren.