De Kwaliteit blijft behouden

Oprichter van Coravin, Greg Lambrecht, kwam in 1998 met het idee een fles wijn te schenken zonder de kurk te verwijderen, waardoor je de fles vele malen langer kunt bewaren. Met de geavanceerde Capsule Load Cell Technologie blijft de fles verzegeld en beschermd tegen oxidatitie waardoor de kwaliteit van de wijn behouden blijft. Wanneer je de naald in de kurk steekt en op de knop drukt, vult deze naald zich met argongas. Door de zwaartekracht zal er geen zuurtsof mee de fles in komen, omdat argongas zwaarder is. Het syteem zal de wijn op een elegante manier inschenken zonder dat de kurk verwijderd hoeft te worden.

Coravin systeem

Eenvoudig in gebruik

Het systeem van Coravin werkt bijzonder eenvoudig in drie stappen: allereerst druk je de naald door de kurk van de fles. Het is dus wel belangrijk dat de fles met een kurk is afgesloten en niet met een schroefdop. Vervolgens houd je de fles 45 graden boven je glas en druk je op de schenk-knop. Daarna trek je de naald weer uit de kurk, die vanzelf weer dicht zal gaan en de wijn op een natuurlijke manier beschermt. Daarna is het alleen nog een kwestie van genieten.

Coravin MAN MAN

Het wijn-systeem van Coravin is iets wat iedere wijnliefhebber in huis wil hebben. Je verspilt nooit meer een fles en het geeft je de gelegenheid om langer van die goede fles wijn te genieten. Wil je graag meer weten over wijn? Check dan hier hoe je klinkt als een echt wijnexpert. Nog niet zo veel wijn in je kast liggen, maar wel fan geworden van het Coravin-systeem? Lees dan hier hoe je een wijnverzameling aanlegt.