Deze luxe kerk staat te koop op Funda

Steeds vaker worden kerken die niet meer gebruikt worden omgebouwd tot bijvoorbeeld appartementengebouwen en het is voor velen een droom in één van deze appartementen te wonen. Echter, nu is er ook een gigantische kerk in Maastricht verbouwd tot één huis. Het huis is dan ook gigantisch groot en heeft een totale woonoppervlakte van 667 vierkante meter. Maar wat heeft het huis allemaal te bieden?

De kerk ligt aan de Pastoor Habetsstraat 50 en ligt aan het Emmaplein. De kerk is nog maar 100 jaar oud maar wordt dus al niet meer gebruikt als kerk, inmiddels is het een waanzinnig huis. De kerk ligt nabij de centrumring van Maastricht en heeft dus een erg mooie ligging. 

In principe staat alleen het woongedeelte te koop op Funda, maar het is ook mogelijk het verhuurde zakelijke gedeelte van de kerk aan te kopen. Op die manier kun je dus ook nog wat geld verdienen aan je aankoop. 

Wat heeft kerk in Maastricht te bieden?

Het is natuurlijk niet zomaar een huis. In totaal liggen er in het pand 10 slaapkamers en verschillende badkamers die in totaal verspreid liggen over 3 verschillende verdiepingen. Daarnaast heeft de kerk een achtertuin en een zijtuin en je kunt dus ook gewoon privé buiten zitten, zelfs terwijl je in het midden van de stad bent. 

woning miljoen Funda Maastricht

Daarnaast is het huis natuurlijk gewoon prachtig. Er zijn vele prachtige koepels te vinden in het pand en daarnaast zijn er vele fantastische glas-in-lood ramen te zien. Echt een unieke kans. Het pand is inmiddels binnen twee weken bijna 100.000 keer bekeken op Funda, maar nog niet verkocht. 

Het huis kan aangeschaft worden voor een bedrag van maar liefst 1,9 miljoen euro en zal hopelijk snel een gelukkige nieuwe eigenaar vinden. Zie hieronder een aantal foto’s van de website van Funda:

funda kerk in maastricht te koop

funda makeover kerk

slapen in kerk