Een prachtig mini huis in het bos

Met maar 32 vierkante meter kunnen we wel zeggen dat dit misschien wel een van de kleinere woningen op Funda is, maar wat is hij leuk. Dit mini huis staat op Landgoed Backershagen in Wassenaar en is omringd met bos, stilte en natuur.

Alleen te bereiken via wegen waar auto’s niet komen, is dit een perfecte plek om helemaal tot jezelf te komen. ’s Avonds geen last van stadslicht of lawaai van de tram, want die zijn er niet.

mini huis nederland
foto via Funda

In ’t hertenhuisje, zoals dit wit stenen mini huis heet, lag vroeger het eten voor de herten opgeslagen. Het gebied rondom dit mini huis heet het hertenkamp en dit was voornamelijk bedoeld om het landschap wat te verrijken. ’t Hertenhuisje dateert uit 1846 en is daarmee ook een Rijksmonument. Dat houdt in dat je er niet zo veel aan kan veranderen en dat je het in stand moeten houden, maar dat neemt niet weg dat de kleine woning op Funda wel een heel bijzonder huis is.

kleinste woning van funda
foto via Funda

De vraagprijs op Funda

Het woongedeelte is misschien niet zo groot, maar er komt wel een heerlijk grote tuin bij kijken. Het huis is geen luxe appartement, maar eenvoudig met alles wat je nodig hebt. Een woonkamer, simpele keuken, badkamer, toilet en boven een slaapkamer.

We moeten helaas wel mededelen dat ’t hertenhuis op erfpacht uitgegeven wordt voor 30 jaar lang. De vraagprijs ligt op 150.000 euro. Elk jaar moet je 6363 euro betalen. Dat komt neer op iets meer dan 530 euro per maand. Niet slecht voor een vrijstaand huis.

Check hieronder meer foto’s van de woning:

kleinste woning funda
foto via Funda
schattig klein huis
foto via Funda
schattig klein huis
foto via Funda