De moderne man anno 2020 heeft een goed gevoel voor stijl. Dit is niet alleen terug te zien in zijn toffe outfits, maar ook in zijn eigen domein: zijn stijlvolle woning. Om jouw interieur zorgvuldig samen te stellen dien je een aantal eyecatchers in huis te hebben. Ben jij op zoek naar dergelijke items? Zoek dan niet verder.

puik design

Puik zet Nederlands design op de kaart

Het begon allemaal in 2012. Ondernemers Freek Claessen en Daan Gescher beseften zich dat Nederlandse designers waanzinnige producten maakten, maar vaak niet op eigen kracht het grote podium konden bereiken. Zonde!

Met puik brengen ze hier verandering in. Onder het motto ‘samen sta je sterker’ is het merk uitgeroeid tot een grote speler in de hedendaagse Dutch Design. De collecties bestaan uit meubels en woonaccessoires, ontworpen door verschillende Nederlandse designers.

dost banken stoelen design puik

Als je aan design denkt, dan denk je al gauw aan banken en stoelen. Het zijn praktische items die ook nog eens de vibe in jouw woning bepalen. De kleurkeuze, het gebruikte materiaal en het model; allemaal stuk voor stuk aspecten die doorslaggevend zijn. Aspecten die het Nederlandse merk puik als de beste snapt.

Design stoelen van Nederlandse bodem

Designer Rianne Koens staat bekend om haar vriendelijke en duidelijke ontwerpstijl waarin ronde vormen en zachte, natuurlijke materialen de show stelen. Dit zie je dan ook duidelijk terug in de nieuwe Dost diner en de Dost lounge.

puik design merk nederland

Het woord ‘Dost’ in het Turks vriendschap. En één ding is zeker: deze stoelen zullen de beste vriend van de designliefhebber zijn. Ook als je plaatsneemt in deze stoelen zal het vertrouwd voelen, alsof je een goede knuffel krijgt van een maat van je. De zachte en warme materialen staan in sterk contrast met de houten of stalen poten.

Natuurlijk is het uiterlijk van een design stoel één van de belangrijkste punten. Maar laten we niet vergeten waar een stoel in de eerste instantie om draait: comfort. Speciaal daarom zijn er twee varianten van de stoel gelanceerd. De Dost diner is de uitgelezen stoel voor aan – de naam zegt het al – de eettafel.

Dost diner shoplink

Dost diner staal

puik €450,00 Shop nu
dost lounge

Dost lounge hout

puik €900,00 Shop nu

Heb jij een lange werkdag achter de rug en ben je toe aan een moment voor jezelf? Schenk jezelf dan een rokerig glas whisky in en zak onderuit in de Dost lounge. Het ontwerp van de rugleuning van deze stoel is zodanig aangepast zodat jij het ultieme rustmoment kan beleven; het moment waar jij recht op hebt.

Naast de bovenstaande Dost collectie komt puik met een andere collectie designstoelen. De Option eetkamerstoelen bewijzen dat minimalisme écht een kracht kan zijn. Back to basic was nog nooit zo modern.

eetkamerstoel design

Voor deze eyecatching stoelen van de Option collectie heeft designer Frederik Roijé zijn inspiratie gehaald uit primaire vormen. Dit is dan ook iets wat direct opvalt. Door het gebruik van ronde én vierkante vormen heet de stoel een modern en volwassen karakter. Zie jij ze al staan in jouw James Bond-achtige woonkamer?

Fotografie PUIK 2017_07_047076_HR

Option

puik €225,00 Shop nu
Fotografie PUIK 2017_07_047074_HR

Option

puik €225,00 Shop nu

Frederik Roije zorgt er met deze lijn voor dat gebruikers een eigen touch kunnen toevoegen aan hun design. Het is mogelijk om de stoelen naar wens samen te stellen. Streak en clean met dezelfde vormen of speels met afwisselende vormen. It’s all up to you.

Design tafels en woonaccessoires

Als jij op ieder detail van jouw stoelen en banken let, dan dien je ook echt het maximale uit de overige aspecten te halen. Je gaat ook geen afgetrapte sneakers dragen onder je nieuwe driedelige pak. Nee.

Gelukkig is puik ook op het gebied van design tafels en woonaccessoires goed vertegenwoordigd. De Hinge bijzettafel is er eentje die gelijk opvalt. Lex Pott brengt vorm, functie en inhoud samen. Twee gevormde metalen platen worden samengehouden door een metalen pin. Het resultaat: een functionele en decoratieve tafel die in geen enkele woning misstaat.

PUIK bijzettafel

De bijzettafels zijn verkrijgbaar in drie verschillende afmetingen en talloze kleuren, van flitsend goud tot robuust donkerblauw. Jij slaagt hier hoe dan ook in jouw zoektocht naar een stijlvolle, industriële bijzettafel.

HINGE_MEDIUM_GOLD1_HR

Hinge

puik €210,00 Shop nu
HINGE_LARGE_DARKBLUE1_HR

Hinge

puik €240,00 Shop nu

Zie je het al voor je? Een stijlvolle design tafel met een goedgevulde karaf on top. Het is een combinatie die één en al klasse uitstraalt; een combinatie die jouw woning het allure van James Bond geeft; een combinatie waarmee jij een onuitwisbare indruk maakt.

Design karaf en glazen PUIK

Zelfs de kleinste woonaccessoires kunnen het verschil maken, dat bewijzen de Rare karaf en de Radiant glazen van puik. De kristalglazen items hebben een unieke diamant-vorm die met de mond geblazen is. Vanaf nu drink jij elke slok – of het nou water of whisky is – als een baas.

Radiant glazen

Radiant

puik €25,00 Shop nu
rare karaf

Rare

puik €35,00 Shop nu

Kortom: bij puik scoor jij dus ongetwijfeld de meubels en woonaccessoires die van jouw saaie ruimte een sfeervol domein maken. Check de website voor de hele collectie en stel jouw eigen droomwoning samen.