Een kerk in Groningen te koop op Funda

Als je dit monumentale kerkgebouw dat op Funda staat wil aanschaffen, dan moet je in Spijk zijn. Dit knusse dorpje in de provincie Groningen heeft een inwoneraantal van 1.205.

De desbetreffende kerk stamt uit 1913, en is daarmee ongeveer 111 jaar oud. De kerk heet de Gerardus Majellakerk, en is gebouwd in 1913. Door de leegloop van deze dorpskerk, wordt hij dan toch echt te koop gezet. Wat krijg je allemaal bij aankoop van dit monumentale kerkpand?

Een behoorlijke bak met ruimte

In totaal krijg je een woonoppervlakte van 561 vierkante meter, en een perceel van maar liefst 1.251 vierkante meter. Aan ruimte geen gebrek dus. Als je er daadwerkelijk wilt gaan wonen, dan is er echter toch nog wel wat werk aan de winkel…

Tja, want de kerk is nog ingericht als kerk. Wanneer je door de grote, donkere deuren de kerk betreedt, dan kom je direct in de grote kerkzaal. Deze prachtige ruimte met authentieke glas-in-loodramen ziet er meer dan klassiek uit.

Kerk Funda

Zitruimte in ieder geval zat. Ondanks dat ze hoogstwaarschijnlijk niet heel comfortabel zitten, zijn er meer dan genoeg kerkbanken te vinden waar je op kan neerploffen.

Funda woning

Enfin, wil je hier een echte woning van maken, dan zou het toch wel zo praktisch zijn om een aantal muurtjes erin te zetten, en om de kerkbanken toch maar te verplaatsen. Aan de andere kant zouden de mooie ramen, en de klassieke houtelementen voor de rest niet storen.

Kerkwoning

Naast deze gigantische zaal krijg je, bij aankoop van deze kerk op Funda, ook nog een eetruimte en een keuken. Deze zijn iets minder pracht en praal dan de kerkzaal, maar zijn wel praktisch om te hebben. Immers zijn dit momenteel de enige normale woonruimtes.

Kerk op funda

Eetzaal

Helemaal warm geworden van dit pareltje? Momenteel staat de kerk op Funda te koop voor het luttele bedrag van 175.000 euro. Benieuwd of je dit kan betalen met een minimumloon? Dit is de maximale hoogte van je hypotheek met een minimumloon.