Omgebouwde kerk staat te koop in Midwoud

Hoewel je van buiten overduidelijk kunt zien dat dit huis in Midwoud eerst een kerk was, gaat dat binnen een stuk moeilijker. Er zijn verdiepingen ingebouwd zodat het geheel uiteindelijk uit drie woonlagen bestaat.

De woning heeft een oppervlak van 335 vierkante meter en het perceel is in totaal 1.134 vierkante meter. Het gebouw zelf is met 1987 als bouwjaar nog niet heel oud. In 2020 werd het verbouwd en geïsoleerd. In totaal zijn er vier slaapkamers, een badkamer en twee aparte toiletten.

Bij binnenkomst kom je in de hal. Vanuit daar kun je naar de bijkeuken of het woongedeelte gaan. Ook is er nog een voorportaal met toegang tot het toilet en een kantoor met eigen entree. Ideaal voor iemand die bijvoorbeeld thuis klanten ontvangt. Ook de berging en wasruimte zijn hier te vinden.

toilet hal kerk

De woonkamer is ruim en goed verlicht door de grote ramen. Hoewel het één ruimte is, wordt de keuken afgescheiden van het woongedeelte door een losse muur in het midden van de kamer. Ook de eetkamer is apart, maar vanuit beide gedeeltes makkelijk te bereiken.

Via de trap bij de keuken kom je op de eerste verdieping. Hier vind je de eerste drie slaapkamers, waaronder de hoofdslaapkamer. Deze heeft een inloopkast en een prachtig glas-in-loodraam. De badkamer is voorzien van een dubbele wastafel, een vrijstaand ligbad en een dubbele douche. Het toilet op deze verdieping zit apart.

slaapkamer kerk te koop

Nog een trap naar boven kom je in de vierde slaapkamer. Deze kan eventueel ook gebruikt worden als bijvoorbeeld een werkkamer. De ruimte is met 5 bij 15 meter erg groot, maar hij heeft wel een schuin dak.

Het interieur van de kerk is strak en modern, met vrijwel door het hele huis witte gestucte muren. De keuken en het badkamermeubel zijn zwart en de vloeren zijn pvc met zowel verwarmende als verkoelende mogelijkheden. In de tuin bevindt zich een terras en op het dak van de kerk liggen twintig zonnepanelen.

kerk terras buitenkant

Wat is de vraagprijs van de kerk op Funda?

Goedkoop is de kerk in Midwoud niet, maar gezien wat je er voor krijgt, valt het eigenlijk ook nog wel mee. De woning staat voor € 1.100.000 op Funda, echter is de status onlangs veranderd naar ‘verkocht onder voorbehoud’.

Bekijk hier nog meer foto’s van de kerk (Funda):

keuken huis te koopwoonkamer keuken midwoud fundabadkamer midwoud kerkslaapkamer twee kerk midwoudbovenverdieping huis

Het is overigens niet de eerste kerk die tot woning wordt omgetoverd. Deze kerk in Leiden kreeg ook al een bizarre make-over tot woonhuis.