Woning in Leiden staat te koop op Funda

Eerst even wat algemene informatie over dit luxe optrekje. We hebben het over een kaveloppervlakte van totaal zo’n 8.122 vierkante meter. Niet verkeerd dus! De woonoppervlakte is circa 355 vierkante meter en de oppervlakte voor de molen ongeveer 501 vierkante meter. Verder komt er een mega tuin bij kijken die zich heerlijk in de natuur bevindt.

woning met molen te koop
Funda

Eerst even over de woning. Het huis is gebouwd in 1998. Het verkeert in een perfecte staat en is helemaal in stijl van de traditionele zaagschuren, waardoor het een geheel vormt met de oude houtzaagmolen. Op de begane grond vind je aan de voorkant een centrale grote hal, een lichte woonruimte, een werkruimte met bibliotheek én gezellige leefkeuken met open gashaard. Verder is er een bijkeuken, waardoor je vanuit het huis de molen kunt betreden. Aan de achterkant vind je nog een badkamer en slaapkamer met deuren naar de grote tuin. Hier zien wij onszelf ’s ochtends al heerlijk naar buiten lopen om even wakker te worden met het zonnetje in ons gezicht.

woning met molen te koop
Funda
slaapkamer
Funda

Op de eerste verdieping vind je nog eens vier ruime slaapkamers en een kleinere slaapkamer, wat uitkomt op een totaal van wel vijf slaapkamers. Ook bevindt zich daar nog een badkamer. Het hele huis heeft een authentieke traditionele uitstraling door haar stijl en mooie houten karakteristieke balken.

Alles wat je wil weten over de tuin

De tuin is groot en heeft vele zitjes, waardoor het nooit verveelt. Je kunt de rust op zoeken door tussen het groen te gaan zitten en te genieten van de stilt. Als je toch liever wat meer drukte en beweging om je heen wil hebben, kun je heerlijk genieten van de zitplek aan de waterkant. Hier kijk je je ogen uit door de langsvarende bootjes. Over bootjes gesproken. Vanaf het bijbehorende botenhuis van wel 60 vierkante meter vaar je zo zelf weg in je eigen boot. Er zijn genoeg verschillende aanlegplekjes waar je je boot (of boten) kwijt kunt.

woning met molen te koop op funda in leiden
Funda

Meer over de molen

En als klapper op de vuurpijl heb je ook nog eens een hele molen tot je beschikking. De molen genaamd ‘de Herder’ dateert uit 1755, maar werd in 1883 door de bliksem geraakt en werd deels verwoest. Een jaar later werd hij weer opnieuw opgebouwd. Inmiddels is het een van de 9 molens van dit type molen die nog bestaan in Nederland en ook een van de 9 molens die er nog zijn in Leiden. De molen is uniek en heeft nog een zaagsysteem dat stamt uit 1920. De gehele eerste verdieping is in gebruik voor de houtzagerij.

Maar kun je er ook nog wat mee? Jazeker. De begane grond van de molen kun je inzetten voor feestjes, diners of vergaderingen. Onder de molen bevindt zich een wijnkelder waar je een verzameling van wijn kunt starten. Dat klinkt als muziek in de oren toch? Dit alles staat dus te koop op Funda voor een bedrag van €6.650.000.

huis met wijnkelder te koop Funda Leiden

eettafel
Funda

Benieuwd naar meer aparte woningen op Funda? Bekijk dan eens dit oude bankgebouw met originele kluis in Groningen.